ΚεντρικήΟμορφιά

Ποια συστατικά πρέπει να αποφεύγω εάν έχω επιδερμίδα με τάση ακμής;

16/2/2024

Πολλές φορές, ειδικά εμείς οι γυναίκες πριν την περίοδο, ή λόγω κάποιας αντίδρασης προϊόντος ομορφιάς που χρησιμοποιήσαμε εμφανίζουμε σπυράκια!

Η ακμή είναι μια κοινή δερματική πάθηση που εμφανίζεται όταν οι θύλακες των τριχών φράσσονται με νεκρά κύτταρα του δέρματος, οδηγώντας στο σχηματισμό σπυριών, μαύρων στιγμάτων και λευκών στιγμάτων.

Αν και δεν υπάρχει μια ενιαία λύση για την ακμή, η αποφυγή ορισμένων συστατικών στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σε βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και των εξανθημάτων.

Παρακάτω σου γράφω ορισμένα συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις, καλώς κακού, εάν η επιδερμίδα σου είναι με τάση ακμής:

Κομεδογονικά συστατικά:

Είναι συστατικά που φράζουν τους πόρους και μπορεί να συμβάλουν στον σχηματισμό ακμής.

Ακόμη και τα φυτικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, μπορεί να μην λειτουργούν καλά σε άτομα με ακμή, καθώς περιέχουν φαγεσωρογόνα συστατικά.

Έλαια όπως λάδι καρύδας,έλαιο τριανταφυλλιάς, αμυγδαλέλαιο, σογιέλαιο, λάδι αβοκάντο, έλαιο macadamia, καλό θα ήταν να αποφεύγονται!

Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί τα συγκεκριμένα συστατικά να μην επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα!

Οινόπνευμα:

Ενώ το αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της παραγωγής λιπαρότητας στο δέρμα, μπορεί επίσης να το κάνει πολύ ξηρό και ευαίσθητο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και περισσότερες εξάρσεις.

Αρώματα:

Τα αρώματα αποτελούν συχνά πηγή ερεθισμού για το δέρμα με ερυθρότητα ή φλεγμονή, που μπορεί να επιδεινώσουν την ακμή.

Θειικά:

Τα θειικά άλατα, ένας τύπος συστατικού που προστίθεται στα προϊόντα καθαρισμού για να κάνουν αφρό ή φυσαλίδες αλλά και για την απομάκρυνση της λιπαρότητας, μπορεί να αποδειχθούν σκληρά για το δέρμα, οδηγώντας σε ξηρότητα και ερεθισμό.

Βαριά λάδια:

Μερικά έλαια είναι βαρύτερα από άλλα και μπορούν να φράξουν τους πόρους, οδηγώντας σε περισσότερα σπυράκια. Για παράδειγμα αυτά που περιλαμβάνουν ορυκτέλαιο και βαζελίνη.

Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε πως η επιδερμίδα του καθενός είναι διαφορετική και αυτό που λειτουργεί σε μένα μπορεί να μην λειτουργήσει σε σένα.

Εάν έχεις δέρμα με τάση ακμής, είναι καλύτερο να μιλήσεις με έναν δερματολόγο για να καθορίσετε μαζί ποια συστατικά και προϊόντα ταιριάζουν καλύτερα στον τύπο του δέρματός σου.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου τιμά τον Μίμη Πλέσσα

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Θεσσαλονίκη: 21 μετεωρολογικοί σταθμοί θα δίνουν πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες και την κλιματική αλλαγή

xristiana