ΚεντρικήΟμορφιά

Τα βήματα που πρέπει να περιλαμβάνει η skincare routine σου

16/2/2024

Όλοι θέλουμε να φροντίζουμε το δέρμα μας παραπάνω. Ίσως να είναι και ο στόχος σου για το νέο έτος. Πολλές φορές όμως δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε και ποια είναι τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε για να έχουμε ένα πιο λαμπερό, όμορφο και υγιές δέρμα.

Ο βομβαρδισμός με πληροφορίες που δεχόμαστε μπορεί να μας μπερδέψει και να μην ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Κάνοντας τη δική μας έρευνα, συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα βήματα που χρειάζεται μια σύγχρονη skincare routine και μπορείς να τα ακολουθήσεις κι εσύ το 2024.

Βάλε κρέμα μέχρι τον λαιμό σου

Ο λαιμός σου είναι κομμάτι του προσώπου σου και μπορεί να κάνει ρυτίδες, οπότε είναι σημαντικό να τον φροντίζεις. Δεν είναι απαραίτητο να επενδύσεις σε μια κρέμα ειδικά για τον λαιμό. Μπορείς για αρχή να εφαρμόζεις απλά την κρέμα του προσώπου σου πιο κάτω. Εκτός από τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που θα δεις στον λαιμό, θα απολαμβάνεις και την άμεση αναζωογόνηση που θα σου προσφέρει η κρέμα.

Μην ξεχνάς το ντεμακιγιάζ

Το πιο επιβλαβές πράγμα που μπορείς να κάνεις στο δέρμα σου είναι να κοιμηθείς με το μακιγιάζ πάνω στο πρόσωπο σου. Μάλιστα αν ξεχάσεις να ξεβαφτείς το δέρμα σου μπορεί να σε «εκδικηθεί» άμεσα εμφανίζοντας σπυράκια, κοκκινίλες κ.ο.κ. Ένα tip για να μην σε παίρνει ο ύπνος με το μακιγιάζ στο πρόσωπο, είναι να κάνεις ντεμακιγιάζ με το που μπαίνεις στο σπίτι, μετά την έξοδο ή τη δουλειά. Ενέταξε το στη ρουτίνα σου και θα σου γίνει μια συνήθεια που δεν θα ξεχνάς ποτέ. Μπορείς, επίσης, να φροντίσεις να έχεις στο κομοδίνο σου μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, για τις στιγμές που δεν μπορείς να σταθείς όρθια από την κούραση. Σε κάθε περίπτωση, το σωστό ντεμακιγιάζ περιλαμβάνει διπλό καθαρισμό.

Πειραματίσου με νέα προϊόντα

Ό,τι προϊόντα κι αν χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου, ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείς καθόλου προς το παρόν, μπορείς πάντα να πειραματιστείς με νέα, είτε μιλάμε για μια ενυδατική κρέμα είτε για ένα δραστικό συστατικό, όπως η ρετινόλη. Επίλεξε ό,τι πιστεύεις ότι έχει ανάγκη το δέρμα σου, ωστόσο πειραματίσου σιγά σιγά. Δώσε χρόνο στην επιδερμίδα σου να προσαρμοστεί κάθε φορά που προσθέτεις ένα προϊόν στη ρουτίνα σου, ώστε να διαπιστώσεις εάν όντως σου κάνει καλό.

Μην ξεχνάς το σώμα σου

Το πρόσωπο σου το βλέπεις διαρκώς στον καθρέφτη και σε φωτογραφίες και είναι λογικό να σε απασχολεί περισσότερο η εικόνα του. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάς και το σώμα σου! Είναι εξίσου σημαντικό και έχει και εκείνο ανάγκες απολέπισης και ενυδάτωσης. Αυτό που χρειάζεται, λοιπόν, το σώμα σου είναι ένα scrub σε συνδυασμό με ένα αφρόλουτρο και μια καλή ενυδατική κρέμα σώματος. Ευτυχώς στην αγορά υπάρχει πληθώρα επιλογών με μυρωδιές που ικανοποιούν όλα τα γούστα.

Προγραμμάτισε τη ρουτίνα σου

Είναι πολύ πιθανό να έχεις στο πρόγραμμα τη βραδινή σου ρουτίνα, όμως τι γίνεται με τα υπόλοιπα προϊόντα και τις υπόλοιπες θεραπείες που θέλεις να εντάξεις στην ρουτίνα σου; Προσπάθησε να προγραμματίζεις και τις υπόλοιπες θεραπείες που έχεις στόχο να εντάξεις στην καθημερινότητα σου για να μην παραμελείς ούτε τη ρετινόλη, ούτε τις μάσκες αργίλου.

Δώσε βάση στο τριχωτό της κεφαλής σου

Το τριχωτό της κεφαλής θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται και να φροντίζεται όπως και το υπόλοιπο δέρμα σου. Ειδικά αν βάζεις συχνά ξηρό σαμπουάν τότε το τριχωτό της κεφαλής χρειάζεται έξτρα περιποίηση. Επιπλέον, το κρύο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, πιτυρίδα και φαγούρα. Γι’αυτό είναι σημαντικό να βρεις τα κατάλληλα προϊόντα που φροντίζουν όχι μόνο την λάμψη των μαλλιών σου και τις ξηρές σου άκρες, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής σου.

*Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του περιεχομένου συνολικά ή τμηματικά σε οποιοδήποτε μέσον, χωρίς γραπτή άδεια. 

Πηγή: https://loveyourselfmagazine.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Προστασία χειλιών από τον ήλιο με τα κατάλληλα lip balms

xristiana

Δέκα υπερτρόφιμα που νικούν τη φλεγμονή – Βάλτε τα στο πιάτο σας

xristiana

Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Σεμινάριο Εξειδίκευσης 120 ωρών – «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία»

xristiana