ΚεντρικήΠεριβάλλον

«Κρεβάτι από πάγο»: Η φωτογραφία με την πολική αρκούδα που κέρδισε βραβείο

7/2/2024

Η καταπληκτική φωτογραφία μιας νεαρής πολικής αρκούδας να κοιμάται γαλήνια πάνω σε ένα παγόβουνο χάρισε στον Βρετανό ερασιτέχνη φωτογράφο Νίμα Σαρικχάνι (Nima Sarikhani) τον τίτλο του Φωτογράφου της Χρονιάς στην κατηγορία Άγριας Ζωής (Wildlife Photographer of the Year) στον διεθνή διαγωνισμό People’s Choice Award.

Ο Σαρικχάνι βρήκε την τέλεια λήψη μετά από τρεις ημέρες αναζήτησης για πολικές αρκούδες, μέσα σε πυκνή ομίχλη,  στα ανοιχτά του αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας.

Αναφερόμενος στη φωτογραφία με τίτλο «Ice Bed» («κρεβάτι πάγου»), ο Σαρικχάνι είπε ότι η εικόνα «προκάλεσε έντονα συναισθήματα», όπως ελπίδα, σε όσους την είδαν.

«Ενώ η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, ελπίζω ότι αυτή η φωτογραφία εμπνέει επίσης ελπίδα. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να διορθώσουμε το χάος που έχουμε προκαλέσει», τόνισε ο φωτογράφος.

« Η συναρπαστική και συγκλονιστική εικόνα του Σαρικχάνι μας επιτρέπει να δούμε την ομορφιά και την ευθραυστότητα του πλανήτη μας», δήλωσε ο διευθυντής του βρετανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, που διοργανώνει τον διαγωνισμό,  Δρ. Ντάγκλας Γκουρ, σύμφωνα με το BBC. 

Η φωτογραφία του Σαρικχάνι επελέγη από μια λίστα 25 εικόνων, οι οποίες ξεχώρισαν μεταξύ 50.000 συμμετοχών.Στον διαγωνισμό ψήφισαν περισσότερα από 75.000 άτομα, αριθμός ρεκόρ σύμφωνα με το μουσείο. 

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ενεργειακή κρίση: Ελπίδα συμφωνίας από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το πλαφόν στην ενέργεια

xristiana

Πρεμιέρα των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων Κατερίνης

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana