ΚεντρικήΥγεία

Η τροφή που δυναμώνει την καρδιά, μειώνει τη χοληστερόλη και βοηθάει στην απώλεια βάρους

22/2/2024

Είναι ένα ταπεινό αλλά θρεπτικό πιάτο, είναι βασικό σε πολλούς πολιτισμούς εδώ και αιώνες. Συνήθως τη συγκεκριμένη τροφή την καταναλώνουμε σε μορφή σούπας και έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Αυτή η σούπα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και μπορεί να είναι μια απολαυστική επιλογή που μπορεί να απογειώσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Η ενσωμάτωση του συγκεκριμένου πιάτου στη διατροφή σας μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, που κυμαίνονται από την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς έως τη βοήθεια στη διαχείριση βάρους και την θωράκιση της υγείας του πεπτικού συστήματος.

Με το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά τους προφίλ, οι φακές αποτελούν αναμφίβολα μια απλή αλλά πολύτιμη προσθήκη σε κάθε υγιεινό διατροφικό σχήμα. Γιατί λοιπόν να μην απολαύσετε ένα ζεστό μπολ σούπας φακής σήμερα και να χαρίσετε στο σώμα σας δεκάδες θρεπτικά συστατικά; Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να εντάξετε τις φακές στη διατροφή σας.

Τα οφέλη που έχουν οι φακές

  1. Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά
  2. Υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς
  3. Προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος
  4. Βοηθούν στη διαχείριση βάρους
  5. Φιλικές προς τον οικονομικό προϋπολογισμό και ταιριάζουν με όλα τα γεύματα

1. Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά

Οι φακές είναι γεμάτες με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σίδηρο και φυλλικό οξύ. Όταν μαγειρεύονται σε σούπα, αυτά τα θρεπτικά συστατικά γίνονται πιο εύπεπτα και απορροφώνται εύκολα από το σώμα. Η σούπα φακής είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τους χορτοφάγους και τους vegans που θέλουν να ενισχύσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών και να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά.

2. Υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς

Η τακτική κατανάλωση σούπας φακής μπορεί να συμβάλει σε μια υγιή καρδιά. Οι φακές περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, το κάλιο και το μαγνήσιο που βρίσκονται στις φακές βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, προάγοντας περαιτέρω την καρδιαγγειακή υγεία.

3. Προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος

Οι φυτικές ίνες στις φακές όχι μόνο βοηθούν στη διαχείριση του βάρους αλλά υποστηρίζουν και ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Οι φυτικές ίνες προσθέτουν όγκο στα κόπρανα, αποτρέποντας τη δυσκοιλιότητα και ενισχύουν τις τακτικές κινήσεις του εντέρου. Επιπλέον, οι φακές περιέχουν πρεβιοτικά, τα οποία ενισχύουν την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου, συμβάλλοντας στη συνολική ευεξία του πεπτικού συστήματος.

4. Βοηθούν στη διαχείριση βάρους

Η σούπα φακής είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να διαχειριστούν το βάρος τους. Η υψηλή περιεκτικότητα της φακής σε φυτικές ίνες συμβάλλει στην προώθηση του αισθήματος πληρότητας και κορεσμού, μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων. Επιπλέον, η σούπα φακής είναι χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες, καθιστώντας τον μια θρεπτική επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους.

5. Φιλικές προς τον οικογενειακό προϋπολογισμό και ταιριάζουν με όλα τα γεύματα

Αυτή η σούπα δεν είναι μόνο θρεπτική αλλά και οικονομική, ενώ ταιριάζει με όλα. Οι φακές είναι φθηνές και ευρέως διαθέσιμες, γεγονός που τις καθιστά προσβάσιμη πηγή διατροφής για άτομα όλων των εισοδηματικών επιπέδων. Επιπλέον, η σούπα φακής μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με διάφορα βότανα, μπαχαρικά και λαχανικά και ο,τι ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις, γεγονός που την καθιστά ένα πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε με αμέτρητους τρόπους.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΔΕΗ: Αλλαγή πορείας με στρατηγικό προβάδισμα στην εμπορία, τις ΑΠΕ και τα δίκτυα ηλεκτρισμού στα Βαλκάνια

xristiana

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 5 συμπτώματα της νέας παραλλαγής Eris που προέρχεται από την Όμικρον

xristiana

Δήμος Διονύσου: Εκδήλωση Με Θέμα “Ψυχική Υγεία Και Γονεϊκότητα”

xristiana