ΚεντρικήΟμορφιά

Δέρμα: «Μηδέν» χρόνος για περιποίηση; Έτσι θα γίνετε συνεπείς

14/2/2024

Σε μια καθημερινότητα που «τρέχει», η υπομονή έχει γίνει ένα εξαιρετικά δύσκολο και σπάνιο χαρακτηριστικό. Και ισχύει σχεδόν για όλους τους τομείς της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης της επιδερμίδας μας. Αν και όλες μας μπορεί να θέλουμε το δέρμα μας να λάμψει απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, δυστυχώς αυτό το σενάριο είναι απλά πολύ καλό για να είναι αληθινό…

Στην πραγματικότητα, χρειάζονται περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες συνεχούς χρήσης ενός προϊόντος για να υπάρξουν αποτελέσματα. Και δεν είναι μόνο τα προϊόντα. Ο τρόπος ζωής μας, από τον ύπνο μας μέχρι τη διατροφή μας, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας.

Επομένως τι χρειαζόμαστε; Υπομονή και συνέπεια.

Και άλλο ένα κρίσιμο ερώτημα: Πώς θα τα καταφέρουμε πρακτικά;

Ακολουθούν ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν…

Επιμείνετε στα βασικά

Είναι εύκολο να μπερδευτείτε αν έχετε πολλά προϊόντα να εφαρμόσετε και χρειάζεστε ώρα για να ολοκληρώσετε τη ρουτίνα σας. Αν περιοριστείτε για αρχή στα βασικά, τότε ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα.

Τι εννοούμε «βασικά»;

  • Καθαρισμό
  • Ενυδάτωση με κρέμα
  • Αντηλιακή προστασία

Ξεκινήστε ενσωματώνοντας στη ρουτίνα σας αυτά και στη συνέχεια ίσως σκεφτείτε να βάλετε κι άλλα στο «παιχνίδι», όπως για παράδειγμα την απολέπιση.

Βάλτε υπενθύμιση

Όπως θα κάνετε για οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι, όπως τα χαρτάκια post-it. Κολλάτε ένα στον καθρέφτη του μπάνιου και έτοιμη…

Φροντίστε να βλέπετε τα προϊόντα σας

Καλύτερα να βρίσκονται κάπου που τα βλέπετε παρά κρυμμένα στο ντουλάπι ή στο συρτάρι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θήκες οργάνωσης που σας αρέσουν έτσι ώστε να είναι πιο ελκυστικά στα μάτια σας.

Η διατήρηση των skincare προϊόντων σας σε ένα μέρος θα σας βοηθήσει επίσης να μην χάνετε χρόνο αναζητώντας τα.

Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Τα καλά αποτελέσματα θα σας χαρίσουν κίνητρο. Τραβήξτε μια φωτογραφία πριν ξεκινήσετε τη ρουτίνα σας και περίπου τέσσερις εβδομάδες μετά. Συγκρίνοντάς τες, πιθανότατα θα διαπιστώσετε αλλαγές που θα σας παρακινήσουν να συνεχίσετε.

Συνδυάστε τη διαδικασία περιποίησης με κάτι ευχάριστο

Κάντε τη ρουτίνα σας χαλαρωτική και ελκυστική, βάζοντας για παράδειγμα μουσική. Αξιοποιήστε με άλλα λόγια τη στιγμή αυτή για να αποβάλλετε το καθημερινό στρες και να πατήσετε για λίγο «pause» στις σκέψεις σας.

*Φυσικά, θα υπάρξουν στιγμές που θα ξεχάσετε ή θα παραλείψετε κάποια βήματα στη ρουτίνα σας λόγω κούρασης, έλλειψης χρόνου κτλ. Μην αγχώνεστε γι’ αυτό. Απλά, φροντίστε να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Νόσος Αλτσχάιμερ: Το στυλ περπατήματος που βάζει φρένο στην εξέλιξη της νόσου

xristiana

Καθηγητής Ζερεφός: Τρεις φορές ισχυρότερη από τον Ιανό η κακοκαιρία Daniel

xristiana

Αυξάνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας μέχρι 117% ο φωτισμός τη νύχτα

xristiana