ΚεντρικήΠεριβάλλον

Τζον Κέρι: «Υψηλές οι προσδοκίες των ΗΠΑ για τη Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς στην Αθήνα»

11/2/2024

Την απόλυτη βεβαιότητά του για την επιτυχία που θα έχει η 9η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς («Our Ocean Conference»), η οποία θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Απριλίου στην Αθήνα, εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος του Τζο Μπάιντεν για την κλιματική αλλαγή, Τζον Κέρι, μιλώντας σε εκδήλωση στη δεξαμενή σκέψης «Wilson Center» στην Ουάσιγκτον, με τη συμμετοχή και του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Παράλληλα, ο Τζον Κέρι εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, και τόνισε την ανάγκη εμπλοκής της νέας γενιάς στις προσπάθειες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στην ιστορία της Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, της οποίας ο ίδιος ήταν εμπνευστής ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2014, ο Τζον Κέρι τόνισε ότι σκοπός δεν είναι να αποτελέσει ένα ακόμα φόρουμ συζήτησης των προβλημάτων, αλλά να παρακινήσει τους συμμετέχοντες να κάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

«Αυτό επετεύχθη με αξιοσημείωτο τρόπο. Το εύρος των ανακοινώσεων και οι πόροι που έχει δημιουργήσει αυτή η Διάσκεψη την καθιστούν μοναδική στο είδος της», τόνισε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια εξήγησε ότι έχει ξεπεραστεί κάθε αρχική προσδοκία, καθώς μέσα σε δέκα χρόνια έχουν γίνει 2.100 ανακοινώσεις, ενώ το συνολικό ύψος των δεσμεύσεων που έχουν εξασφαλιστεί έχει υπερβεί τα 128 δισ. δολάρια.

Τέλος, ο Τζον Κέρι τόνισε ότι η κρίση του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι άμεσα συνυφασμένη με την κλιματική κρίση, επισημαίνοντας προβλήματα όπως η υπερθέρμανση των θαλασσίων υδάτων, η υπεραλίευση και η θαλάσσια ρύπανση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες έχουν καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Hellenic Hydrogen: Το 2027 σε λειτουργία η μονάδα πράσινου υδρογόνου στον ΑΗΣ Αμυνταίου

xristiana

Πασχαλινά Bazaar Αγάπης Από Τον Σύλλογο ΒΕΝΙΑΜΙΝ

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Ιχθύ, θα πρέπει να κινηθείς μεθοδικά σε οικονομικά θέματα»

xristiana