ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Βροχερή Κυριακή με θυελλώδεις νοτιάδες

11/2/2024

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις προμεσημβρινές ώρες σε βόρειο Ιόνιο και  Ήπειρο, από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο.

Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έντασης 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο.

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν και στα ανατολικά και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά ως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια φτάνοντας τους 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δ.Χανίων: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

xristiana

Κρόκος: Πως παράγεται και τι οφέλη παρέχει στην υγεία το σαφράν

xristiana

Έργο ανάπλασης στην Ιερά Οδό από τον δήμο Ελευσίνας

xristiana