ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμες γεμιστές κοτολέτες μανιταριών

1/2/2024

Υλικά για 4 τεμάχια

300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

200 γρ. γλυκιά πρόβολα

2 αυγά

150 γρ. τριμμένο πεκορίνο

1 τούφα μαϊντανό

4 κλαδάκια θυμάρι

Μισή σκελίδα σκόρδο

1 φρέσκια πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

Τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Φυστικέλαιο

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε οριζόντια κόβοντας μέρος από τα κοτσάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να κολλήσουν καλά τα δύο μισά της κοτολέτας και να συγκρατηθεί η γέμιση μέσα τους μόλις ψηθεί.

Κόβουμε επίσης το τυρί πρόβολα σε φέτες πάχους 1 εκ., σε μέγεθος κατάλληλο για να περιέχεται ανάμεσα σε δύο μανιτάρια σχηματίζοντας ένα είδος σάντουιτς. Στη συνέχεια κλείνουμε το τυρί σε φέτες μέσα σε δύο μανιτάρια.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξεφλουδισμένο θυμάρι, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα πάντα.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Λιπώδης νόσος του ήπατος: Πώς προλαμβάνεται και πώς θα την αντιμετωπίσετε (video)

xristiana

Ρέθυμνο: Όταν Η Τέχνη Στην Κοινότητα Συναντά Την Αναπηρία

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 1/7

xristiana