ΚεντρικήΚοινωνικά

«Μουσείο Ραδιοφώνου» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

7/2/2024

Για δέκα ημέρες, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων γίνεται «Μουσείο Ραδιοφώνου», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Φεβρουαρίου.  

Στο πλαίσιο αυτό, από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 θα λειτουργήσει στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του Κέντρου έκθεση με περισσότερα από 70 ραδιόφωνα και συσκευές ήχου, πομπούς και δέκτες, που εκτίθενται για πρώτη φορά. Ραδιόφωνα, που όλα έχουν να διηγηθούν μια ιστορία. Συσκευές από το μεσοπόλεμο, την Κατοχή και τα χρόνια της ανασυγκρότησης και άνθησης της χώρας, αλλά και της ελληνικής ραδιοφωνίας, που προέρχονται από τις συλλογές των: Νίκου ΛαμπράκηΝίκου Χαβρεδάκη, Δημήτρη Ραϊνάκη, Αρτέμη Πρωιμάκη και Πολύβιου Ουρουτζόγλου. 

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. 

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 19.00.  Επίσημη προσκεκλημένη, η πρώτη εκφωνήτρια της ΕΡΑ Χανίων, Καίτη Αλέξη. 

Ημέρες Λειτουργίας: Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 – Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Ώρες λειτουργίας: 10.00 π.μ. -1.00 μ.μ. & 6.00 μ.μ.- 9.00 μ.μ. 

Είσοδος ελεύθερη 

*Ο τίτλος της έκθεσης είναι δάνειο από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Σταύρου Στρατηγάκου για την Ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα, με αφορμή τα 70 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

εκθεση ραδιοφώνου

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Μάθε πώς θα αποκτήσεις καθαρό, νεανικό δέρμα

xristiana

Είναι ασφαλείς οι θεραπείες προσώπου στην εγκυμοσύνη;

xristiana

Ενημερωτικές Ιατρικές Ομιλίες Για Τις Γυναίκες

xristiana