ΚεντρικήΟμορφιά

“Caveman Regimen”: Τι είναι η ρουτίνα του ανθρώπου των σπηλαίων που κάνει χαμό στο Tik Tok

1/3/2023

Οι τάσεις στον κόσμο της ομορφιάς πολλές. Μερικές από αυτές έχουν πράγματι θαυματουργά αποτελέσματα στην επιδερμίδα, άλλες όμως είναι κάπως αμφιλεγόμενες. Πρόσφατα, ανακαλύψαμε μια από αυτές που έχουν γίνει viral στην πλατφόρμα του Tik Tok και ακούει στο όνομα “Caveman Regimen” ή αλλιώς μια ρουτίνα ομορφιάς του ανθρώπου των σπηλαίων.

Τι είναι όμως αυτό το trend το οποίο θεωρείται anti skin-care και μάλιστα ο κόσμος που το ακολουθεί υποστηρίζει πως έχει δει τρομερή διαφορά στην ποιότητα της επιδερμίδας; Όντως λειτουργεί;

Η τάση ή μέθοδος “Caveman Regimen” είναι η πρακτική του να μην κάνεις απολύτως τίποτα με την επιδερμίδα σου. Ναι, σωστά διάβασες. Πρόκειται για μια ρουτίνα μη περιποίησης της επιδερμίδας που συχνά αναφέρεται και ως η δίαιτα paleo του skincare και απαιτεί να «κόψεις» κάθε εφαρμογή προϊόντων περιποίησης, όπως και το μακιγιάζ αλλά και τον καθαρισμό του προσώπου.  Στην ουσία παύεις να χρησιμοποιείς οτιδήποτε υπόσχεται να ανανεώσει και να αναζωογονήσει την επιδερμίδα σου. Πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι όμως αυτό;

Η τάση αυτή δεν είναι καινούρια, αντιθέτως υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, όμως έχει αρχίσει να γίνεται και πάλι δημοφιλής λόγω των  social media. Σύμφωνα με κάποιους δερματολόγους και αισθητικούς, η “Caveman Regimen” είναι μια ιδανική πρόταση για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέματα ευαισθησίας με την επιδερμίδα τους ή που έχουν κάποιες αλλεργίες ή ακόμα και έκζεμα. Επίσης, είναι μια ιδανική λύση για όσες και όσους δεν θέλουν να ασχολούνται πολύ με την περιποίηση της επιδερμίδας τους. 

Από την άλλη, η μη εφαρμογή προϊόντων περιποίησης κρύβει και κάποιους σοβαρούς κινδύνους. Η έλλειψη προστασίας από τον ήλιο ως αποτέλεσμα μη χρήσης αντηλιακού προϊόντος μπορεί μακροπρόθεσμα να έχει δυσάρεστες συνέπειες στην επιδερμίδα, όπως τα σημάδια γήρανσης.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δήμος Κηφισιάς: Κατασκευή Ραμπών ΑμεΑ σε 55 σημεία κεντρικών οδικών αρτηριών

xristiana

9 Θέσεις Για ΑμεΑ Και Συγγενείς Στην Προκήρυξη

xristiana

Θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΡΤΡΕΤΑ»

xristiana