News ΑΜΕΑΚεντρική

Ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ στα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

1/3/2023

ΑμεΑ: Σε προσβάσιμες και φιλικές για ΑμεΑ μετατράπηκαν οι σχολικές μονάδες του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Τοποθετήθηκαν ράμπες και διαμορφώθηκαν κατάλληλα οι χώροι υγιεινής σε 16 σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και στις δύο δημοτικές κοινότητες, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν πλήρως τις όποιες ανάγκες υπάρχουν ή θα υπάρξουν μελλοντικά.

Το έργο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του δήμου», ολοκληρώθηκε και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής, ώστε να καταστήσει όλα τα δημοτικά κτίρια προσβάσιμα και εξυπηρετικά για ΑμεΑ. Ο προϋπολογισμός ήταν 112.800 ευρώ και τα 44.640 ευρώ προήλθαν το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ τα 68.160 ευρώ από ίδιους πόρους.

«’Αλλο ένα έργο που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών και από ίδιους πόρους ολοκληρώθηκε στον δήμο μας. Εντάσσεται στη στρατηγική μας να καταστήσουμε προσβάσιμα τα δημοτικά κτίρια για τα άτομα με αναπηρία και γι’ αυτό αξιοποιήσαμε τον άξονα του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης. Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσαμε να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδότηση, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τα κτίρια του δήμου μας και ιδιαίτερα τις σχολικές μονάδες, καθώς η νέα γενιά αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή».

Πηγή: https://tilegrafimanews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Απώλεια μνήμης: Εγκεφαλονωτιαίο υγρό από νεαρά πειραματόζωα ξανάνιωσε τον εγκέφαλο και τη μνήμη γερασμένων ζώων

xristiana

Χώρες του Ειρηνικού ζητούν από την Ιαπωνία να καθυστερήσει τη ρίψη στη θάλασσα υδάτων από εργοστάσιο στη Φουκουσίμα

xristiana

Άρχισε να δοκιμάζεται σε ανθρώπους αίμα που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο

xristiana