20/1/2024
Υλικά
300 γρ. ρικότα
Βούτυρο
200γρ. ζαμπόν
100 γρ. ημίσκληρο τυρί
4 αυγά
Τριμμένη παρμεζάνα
Τριμμένη φρυγανιά
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε και το ένα φύλλο της έτοιμης ζύμης και το βάζουμε στο ταψί αφού το βουτυρώσουμε. Στη συνέχεια την πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες, τη ρικότα και το ημίσκληρο τυρί σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε ένα κλωνάρι μαϊντανό. Γεμίζουμε τη ζύμη με το ζαμπόν, τη ρικότα και το ημίσκληρο τυρί εναλλάσσοντάς τα.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ (κρατάμε μια κουταλιά στην άκρη), αλατοπιπερώνουμε, μετά προσθέτουμε την ψιλοκομμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το μείγμα πανω στη ζύμη μοιράζοντάς το ομοιόμορφα.
Ανοίγουμε επίσης το δεύτερο φύλλο ζύμης και το τοποθετούμε πάνω στη γέμιση, κόβουμε την περίσσεια και σφραγίζουμε τις άκρες.
Αλείφουμε με το αυγό που κρατήσαμε στην άκρη και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, δηλ. μέχρι να χρυσίσει.
Πηγή: https://jenny.gr