ΚεντρικήΜαγειρική

Χριστουγεννιάτικος κορμός με κακάο, μπισκότα και κάστανα

29/12/2023

Υλικά Συνταγής

  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνιου του τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο και έξτρα κακάο για πασπάλισμα
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα
  • 100 γρ. μαρόν γλασέ, στραγγισμένα, χονδροκομμένα ή κάστανα γλυκό του κουταλιού.

Εκτέλεση

  • Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Ρίχνετε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ και ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά. Προσθέτετε τα χοντροκομμένα μπισκότα και τα μαρόν γλασέ ή τα κάστανα γλυκό του κουταλιού και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και να σταθεροποιηθεί.
  • Το απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί και του δίνετε σχήμα κυλινδρικό. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει. Πασπαλίζετε με λίγη άχνη και κακάο και σερβίρετε σε φέτες.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Αδιάβατα για τα ΑμεΑ τα πεζοδρόμια

xristiana

Άστατος ο καιρός με μπόρες και αραίες νεφώσεις

xristiana

Στη Γουμένισσα η πρώτη, παγκοσμίως, καταγραφή νέου είδους φυτού

xristiana