ΚεντρικήΠεριβάλλον

Φιλιππίνες: Προειδοποίηση για «καταστροφικό τσουνάμι» μετά από σεισμό 7,6 ρίχτερ

2/12/2023

7,6 ρίχτερ συγκλόνισαν σήμερα το νησί Μιντανάο, στις νοτιοανατολικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), ενω ακολούθησε δραματική προειδοποίηση για τσουνάμι. Επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 32 χλμ. και σημειώθηκε στις 22.37 τοπική ώρα (16.37 ώρα Ελλάδας), σε απόσταση σχεδόν 21 χλμ. βορειοανατολικά της Χινατουάν, ανακοίνωσε το USGS.

Οι αρχές των Φιλιππίνων προειδοποίησαν για “καταστροφικό τσουνάμι” και κάλεσαν τους κατοίκους να μετακινηθούν προς το εσωτερικό, στην ενδοχώρα.

“Αναμένεται καταστροφικό τσουνάμι με κύματα, των οποίων το ύψος αποτελεί απειλή για τις ζωές”, δήλωσε το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ανακαλύφθηκαν 12 νέοι δορυφόροι του Δία και είναι ο πιο… πολύτεκνος στο ηλιακό σύστημα

xristiana

Κεραλοιφή: Το θαυματουργό δώρο της φύσης που η επιδερμίδα σου θα λατρέψει

xristiana

Δήμος Αθηναίων: Υπαίθρια Ομαδική Εικαστική Έκθεση Κατά Της Ενδοοικογενειακής Και Έμφυλης Βίας

xristiana