ΚεντρικήΜαγειρική

Σπαγγέτι με σάλτσα Μπολονέζ στο φούρνο

3/12/2023

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι Νο. 10
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας 
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 2-3 φλ. τσαγιού χοντρο-τριμμένο τυρί τσένταρ [προαιρετικά] [*] ή άλλο ψιλοτριμμένο τυρί επιλογής σας για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το σπαγγέτι “αλ τέντε”, σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε, το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και το λαδώνετε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ρίχνετε ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρετε το κιμά, τρίβοντάς τον με ένα πιρούνι μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λ ακόμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
  3. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το χυμό ντομάτας, τα κονκασέ, 1/2 φλ. τσαγιού νερό, αλατοπίπερο, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 10-15 λ περίπου. Ρίχνετε το κιμά μέσα στη κατσαρόλα με το έτοιμο σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
  4. Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα κιμά-σπαγγέτι μέσα σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 22×33 εκ. περίπου. Το  σκεπάζετε σφιχτά με ένα αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50 λ. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με λίγο τριμμένο τυρί επιλογή σας.

[*] Προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε 2 φλ. τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τυρί τσένταρ μέσα στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τη σάλτσα κιμά, ανακατέψετε και να τα ψήσετε πασπαλίζοντας από πάνω άλλο 1 φλ. τυρί τσένταρ.

Εναλλακτικά να μη βάλετε μέσα στο φαγητό καθόλου τυρί και όταν ψηθεί το φαγητό, να αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο, να πασπαλίσετε το φαγητό με 1-2 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ και να συνεχίσετε το ψήσιμο με ξεσκέπαστο φαγητό για 3-5 λ ακόμα μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά.

Πηγή

Πηγή: https://www.sintayes.gr

Related posts

Επιδερμιδικός φραγμός: Γιατί είναι πολύτιμος για την ευεξία μας;

xristiana

Τελεσίγραφο από Μόσχα: Άρση των κυρώσεων για να επανέλθει το φυσικό αέριο

xristiana

Οι σπάνιες βροχοπτώσεις προκάλεσαν χαμηλή στάθμη του νερού στον Πηνειό ποταμό

xristiana