ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα αποκτήσουμε το πιο λαμπερό δέρμα, λίγο πριν τις γιορτές;

7/12/2023

Τι θέλουμε να αναδείξουμε περισσότερο τις ημέρες των εορτών και τις νύχτες των ρεβεγιόν; Το πρόσωπό μας, φυσικά! Θέλουμε να λάμπει από υγεία και να μαγνητίζει όλα τα βλέμματα εξωτερικεύοντας τη διάθεσή μας, που δεν είναι τίποτε άλλο από την απόλυτη ευτυχία! Ειδικά για φέτος, 10 βήματα μπορούν να μας μεταμορφώσουν, πραγματικά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Για να έχει το πρόσωπό μας φυσική λάμψη, η υγεία της επιδερμίδας μας έχει τον πρώτο λόγο. Τα ξενύχτια, το στρες, η ηλικία, αλλά και οι διατροφικές μας συνήθειες μπορούν να στερήσουν την πολυπόθητη λάμψη στην επιδερμίδα μας και αυτό δεν μας αρέσει καθόλου! Τι κάνουμε;

Με 10 απλά βήματα, βοηθάμε το πρόσωπό μας να λάμψει είτε μέσα σε λίγα λεπτά είτε έπειτα από μια εβδομάδα ή μήνες. Ξεκινάμε;

Βήμα 1: Συχνός καθαρισμός

Ο no1 κανόνας για λαμπερό δέρμα αφορά τον σωστό καθαρισμό. Καθαρίζοντας το πρόσωπό μας απομακρύνουμε τους ρύπους, τις λιπαρές εκκρίσεις και το μακιγιάζ που μπορούν να φράξουν τους πόρους και να κάνουν το δέρμα μας θαμπό και ταλαιπωρημένο.

Εκτός από το δίδυμο γαλακτώματος / λοσιόν, ένα ζελ καθαρισμού για να πλένουμε το πρόσωπό μας πρωί και βράδυ είναι απαραίτητο. Με ελαφρές, κυκλικές κινήσεις μασάζ  από το κέντρο προς τα έξω θα μας βοηθήσει να απομακρύνουμε τα πάντα!

Βήμα 2: Απολέπιση

Μια από τις καλύτερες μεθόδους για να επαναφέρουμε τη χαμένη λάμψη στο πρόσωπό μας είναι με βεβαιότητα η απολέπιση. Αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική επιφάνεια της επιδερμίδας μας, το δέρμα μας γίνεται πιο λείο, πιο καθαρό και αντανακλά το φως.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φυσικό απολεπιστικό 2-3 φορές την εβδομάδα ή ένα χημικό πήλινγκ 1 φορά, για ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα. Για τους υπόλοιπους τύπους δέρματος μπορούμε να κάνουμε απολέπιση, το πολύ 3 φορές την εβδομάδα, κερδίζοντας άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα!

Βήμα 3: Ενυδάτωση και προστασία

Για ακόμα περισσότερη λάμψη, το επόμενο βήμα μας αφορά την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας. Όταν το δέρμα μας ενυδατώνεται, αντανακλά αυτόματα το φως, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει και πολύ πιο λαμπερό!

Επιλέγοντας μια φόρμουλα ενυδάτωσης που καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας μας, προσφέρουμε το καλύτερο. Για να προστατεύσουμε, όμως, όσο περισσότερο μπορούμε το εύθραυστο δέρμα του προσώπου μας, μια αντιηλιακή κρέμα με SPF30+ είναι απαραίτητη, αμέσως μετά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποια ενυδατική κρέμα ημέρας με αντηλιακή προστασία, κερδίζοντας δύο σε ένα!

Βήμα 4: Έξτρα τόνωση

Ορισμένα συστατικά έχουν την ιδιότητα να προσφέρουν έξτρα τόνωση και κατά συνέπεια, περισσότερη λάμψη στην επιδερμίδα μας. Προστίθενται τόσο στις κρέμες ενυδάτωσης όσο και στους ορούς, για πιο στοχευμένα αποτελέσματα. Για να τα ανακαλύψουμε δεν έχουμε παρά να δούμε τις ετικέτες, αναζητώντας όρους όπως «φωτεινότητα» και «τόνωση», αλλά και ενεργά στοιχεία περιποίησης.

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που φωτίζει το δέρμα. Η νιασιναμίδη  έχει την ιδιότητα να επιβραδύνει την παραγωγή των χρωστικών, φωτίζοντας παράλληλα το δέρμα. Η Άλφα-αρβουτίνη θεωρείται αρκετά δραστική στη διαδικασία λεύκανσης της επιδερμίδας.

Χρησιμοποιώντας καθημερινά φόρμουλες με επιλεγμένα συστατικά που φωτίζουν το δέρμα εξασφαλίζουμε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, τα οποία μπορεί να φανούν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Μετά από χρήση τριών μηνών θα μπορούμε να παρατηρήσουμε, όμως, τα βέλτιστα αποτελέσματα!

Βήμα 5: Τακτική ενυδάτωση

Με το να εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα, μόνο μια φορά την ημέρα δεν είναι αρκετό. Η έλλειψη ενυδάτωσης κάνει την επιδερμίδα μας θαμπή, ενώ τονίζει ακόμα περισσότερο τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες. Χρησιμοποιώντας ένα ενυδατικό προϊόν το πρωί και το βράδυ ενισχύουμε την αναπλήρωση, αλλά σε πολύ ξηρές επιδερμίδες μπορεί να χρειαστεί και επιπλέον εφαρμογή.

Αν και μπορεί να θεωρούμε πως τα έλαια και οι οροί προσδίδουν περισσότερη ενυδάτωση, δοκιμές αποκαλύπτουν πως οι λοσιόν και οι κρέμες μεταφέρουν τα ενυδατικά συστατικά στα ανώτερα στρώματα του δέρματος, βοηθώντας το να συγκρατεί την υγρασία (λάδι σε νερό).

Βήμα 6: Μάσκα προσώπου

Εάν αισθανόμαστε πως το δέρμα μας έχει ατονήσει ή προετοιμαζόμαστε για μια ειδική εκδήλωση, τότε μια ενυδατική μάσκα προσώπου μπορεί να κάνει θαύματα!

Δεν έχουμε παρά να την εφαρμόσουμε σε καθαρό δέρμα, για το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να απορροφηθούν τα δραστικά της συστατικά. Μετά από λίγα μόλις λεπτά, η επιδερμίδα μας θα αυξήσει τα επίπεδα υγρασίας της και το πρόσωπό μας θα είναι πιο όμορφο και φυσικά, πιο λαμπερό!

Δόσμησης για μια εορταστική εμφάνιση

Βήμα 7: Η αξία του μασάζ

Το μασάζ δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τη χαλάρωση των μυών. Εφαρμόζοντας καθημερινά απαλές κινήσεις μασάζ, καθώς πλένουμε το πρόσωπό μας ή όταν χρησιμοποιούμε κρέμες και ορούς, η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται και κατά συνέπεια, το δέρμα μας αποκτά μια φυσική λάμψη! Για καλύτερα αποτελέσματα, οι κινήσεις γίνονται κυκλικά από το κέντρο προς τις άκρες και από πάνω προς τα κάτω.

Βήμα 8: Ναι, στις λοσιόν λάμψης

Η νέα κατηγορία προϊόντων περιποίησης δέρματος και μακιγιάζ που ονομάζεται “glotions” κάνουν τη διαφορά! Συνδυάζοντας τα ενυδατικά οφέλη μιας κρέμας, με τα αποτελέσματα ενός highlighter προσδίδουν άμεσα λάμψη και φως!

Χάρη στο υαλουρονικό οξύ, τη γλυκερίνη και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχουν κάνουν το δέρμα να δείχνει αμέσως, πιο λείο και πιο λαμπερό.

Καθώς έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν το φως, προσδίδουν στο πρόσωπο μια διακριτική λάμψη.

Απλώνονται σε όλο το πρόσωπο πριν το μακιγιάζ, αλλά και τοπικά, για να δώσουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα υγείας στις κορυφές των ζυγωματικών ή κάτω από το τόξο των φρυδιών.

Βήμα 9: Ενισχυτική διατροφή

Οπωσδήποτε οι διατροφικές μας συνήθειες επιδρούν στην κατάσταση και στην όψη της επιδερμίδας μας. Πλουτίζοντας το διατροφολόγιο μας με σταφύλια, μούρα και ξηρούς καρπούς ενισχύουμε την υγιή εμφάνιση του δέρματός μας.

Χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύοντας παράλληλα τα επίπεδα φωτεινότητας. Προσθέτοντας τα καθημερινά στο πρωινό, στις σαλάτες, ως επιδόρπιο ή σνακ κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για το δέρμα μας!

Βήμα 10: Ενυδάτωση εκ των έσω

Το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο για τον οργανισμό μας και για την υγιή εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Και με τη σωστή ενυδάτωση του σώματός μας βοηθάμε στη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος.

Η κατανάλωση 8-10 φλιτζανιών από ροφήματα χωρίς ζάχαρη, όπως τσάι και καφές, αλλά και η πρόσληψη νερού θα κάνουν το δέρμα μας πιο ελαστικό και φωτεινό, από σήμερα και για πάντα!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Fashion tips για να κάνεις update στο στυλ σου

xristiana

Σοκ! Εις θάνατον τα ΑμεΑ των στρατιωτικών μας!

xristiana

Πραγματοποίηση Εθελοντικής Αιμοδοσίας Στον Πολυχώρο Των Αγίων 12 Αποστόλων

xristiana