ΚεντρικήΟμορφιά

Ο τρόπος για να καθαρίσετε σωστά το πρόσωπό σας

28/12/2023

Πόσες φορές την ημέρα συνιστούν οι ειδικοί να το πλένετε.

Είναι κάτι που οι περισσότερες κάνετε κάθε μέρα, οπότε θα περίμενε κανείς ότι όλες θα ήσασταν έμπειρες στο πλύσιμο του προσώπου. Είναι εύκολο, σωστά;

Τι θα λέγατε, όμως, αν σας έλεγε κάποιος ότι στην πραγματικότητα υπάρχει μια «τέχνη» για το σωστό πλύσιμο του προσώπου -ορισμένες συμβουλές, κόλπα και τεχνικές που θα ανεβάσουν τον τρόπο που πλένετε το πρόσωπό σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο;

Κανόνες καθαρισμού που πρέπει να ακολουθήσετε

Καθαρισμός προσώπου

Ενώ μερικοί άνθρωποι προτιμούν να βρέχουν απλώς το πρόσωπό τους με νερό τα πρωινά, ένα απλό πλύσιμο προσώπου όταν ξυπνάτε είναι συνήθως προτιμότερο για να διασφαλίσετε ότι έχετε καθαρίσει το δέρμα σας από τα υπολείμματα της νύχτας (και το μαξιλάρι σας), σύμφωνα με όσα είπε στη βρετανική Marie Claire η Dr Alexis Granite -σύμβουλος δερματολόγος της CeraVe.

Είναι αυτονόητο ότι ένας καθαρισμός το βράδυ είναι επίσης απαραίτητος. «Ακόμα και αν δεν φοράτε μακιγιάζ, πρέπει να απομακρύνετε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας καθώς και τους καθημερινούς ρύπους, τη βρωμιά, τα έλαια και τον ιδρώτα», τονίζει η Dr Alexis. «Η συσσώρευση αυτών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα από την έλλειψη φωτεινότητας μέχρι τους φραγμένους πόρους, το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα, τα σπυράκια και την ακμή».

«Ο σωστός καθαρισμός δίνει στο δέρμα σας την ευκαιρία να ανανεωθεί», προσθέτει. «Εξασφαλίζει έναν φρέσκο καμβά πάνω στον οποίο μπορείτε να εφαρμόσετε τα προϊόντα στο πλαίσιο της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, επιτρέποντάς τους να διεισδύσουν πιο αποτελεσματικά».

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Pamela Marshall, facialist και ιδιοκτήτρια του Mortar & Milk, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας πρέπει πάντα να καθαρίζετε μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η οδοντόκρεμα δεν προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα γύρω από το πηγούνι σας. Ακούγεται παράξενο, αλλά πραγματικά βγάζει νόημα όταν το σκέφτεστε.

Πώς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας

Πλύσιμο προσώπου

Τα πανιά είναι εξαιρετικά για την αποτελεσματική αφαίρεση του μακιγιάζ και είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το νερό σας δεν είναι πολύ ζεστό. «Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό όταν πλένετε/ καθαρίζετε το πρόσωπό σας», λέει η Dr Alexis.

«Το νερό σε αυτή τη θερμοκρασία θα ενεργοποιήσει το καθαριστικό προσώπου σας για να αφαιρέσει σωστά τη συσσώρευση προϊόντων και τη βρωμιά από το δέρμα σας, ενώ παράλληλα θα προστατεύσει τα φυσικά έλαια του δέρματος». Το ζεστό νερό, από την άλλη πλευρά, μπορεί να βλάψει τον ευαίσθητο φραγμό του δέρματός σας.

Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας, κάντε μασάζ στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις και με ημίσκληρη πίεση, καλύπτοντας όλες τις περιοχές του προσώπου και του λαιμού, χωρίς να ξεχνάτε τη γραμμή των μαλλιών. Θα πρέπει να στοχεύετε στο να αφιερώσετε περίπου 60 δευτερόλεπτα για τον πραγματικό καθαρισμό του προσώπου σας, γι’ αυτό μη βιάζεστε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία, Σε Συνεργασία Με Το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

xristiana

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Οι 4 καλύτεροι τρόποι για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο

xristiana

Καθαρά Δευτέρα 2023 στο Φράγμα Θέρμης με τα Χάλκινα Γουμένισσας

xristiana