ΚεντρικήΟμορφιά

Αλατόνερο: Πρέπει ή όχι να το επιλέγετε για το πλύσιμο του δέρματός σας

29/10/2022

Για ποιους τύπους δέρματος ενδείκνυται – Ποια τα οφέλη του και τι να προσέξετε κατά τη χρήση του.

Το αλατόλουτρο είναι μια πανάρχαια θεραπευτική πρακτική και για ορισμένους ανθρώπους είναι μια τελετουργία που έχει τις ρίζες της στον πολιτισμό τους, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που επιλέγουν το αλατόνερο για τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου και του σώματός τους.

Ποια τα οφέλη του, όμως, για το δέρμα σας και ποιοι οι καλύτεροι τρόποι για να το προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;

Οφέλη του αλατόνερου για το δέρμα

Αλατόνερο

Σύμφωνα με το WebMD, τα άλατα της νεκρής θάλασσας έχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου που μπορεί να βοηθήσουν σε διάφορες δερματικές παθήσεις. Ο ισχυρισμός αυτός αναλύεται σε μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Cosmetic Science. Η μελέτη σημειώνει ότι η χρήση αλάτων στο δέρμα -ιδίως των αλάτων Epsom- μπορεί να ενισχύσει την απαλότητα και την απολέπιση του δέρματος, ενώ παράλληλα ανακουφίζει από τη μυϊκή ένταση.

Αυτό οφείλεται στα διάφορα μέταλλα που περιέχονται στα άλατα, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο, σύμφωνα με τη μελέτη. Το Healthline συνδέει, επίσης, τα αλατόλουτρα -ειδικά εκείνα που περιλαμβάνουν αλάτι Ιμαλαΐων- με διάφορα δερματολογικά οφέλη για όσους πάσχουν από ψωρίαση ή έκζεμα. Αυτά βοηθούν σε κοινά συμπτώματα όπως η απολέπιση, η ερυθρότητα ή ο ερεθισμός, ενώ βοηθούν και στη διαχείριση των αλλεργικών δερματικών αντιδράσεων, σύμφωνα με το Healthline.

Ο σωστός τρόπος χρήσης του αλατόνερου

Αλατόνερο

Λόγω της έλλειψης επιστημονικών στοιχείων πίσω από την αποτελεσματικότητα του αλατιού στις ρουτίνες περιποίησης του δέρματος, είναι ζωτικής σημασίας να συμβουλευτείτε προηγουμένως έναν δερματολόγο για να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα προσθέσετε τα άλατα στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας. Ως γενικό οδηγό, όμως, το MedicalNewsToday συμβουλεύει να χρησιμοποιείτε αλατόνερο μία έως δύο φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, για να αποφύγετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις, είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα αλατόνερου στο δέρμα σας για να δείτε πρώτα πώς αντιδρά. Διακόψτε τη χρήση αλατόνερου εάν το δέρμα παρουσιάζει ερεθισμό ή φλεγμονές.

Αλατόνερο

Όσον αφορά τη δοσολογία, το Healthline αναφέρει ότι δύο φλιτζάνια αλάτι Epsom σε τρεχούμενο νερό είναι αρκετό για ένα μπάνιο αποτοξίνωσης. Επίσης, ένα μόνο φλιτζάνι αλάτι Epsom, θαλασσινό αλάτι ή επιτραπέζιο αλάτι μπορεί να λειτουργήσει για δερματικές φλεγμονές όπως έκζεμα, ψωρίαση, δερματίτιδα εξ επαφής, πόδι του αθλητή.

Όσον αφορά τις παρενέργειες, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογικής Ένωσης αποκαλύπτει ότι η χρήση απολεπιστικών όπως η ρετινόλη ή τα προϊόντα υπεροξειδίου του βενζοϋλίου στη θεραπεία σας με αλατόνερο μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Diy scrub: Απολέπιση εδώ και τώρα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας!

xristiana

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Έως 75% η επιδότηση – Οι όροι και τα κριτήρια

xristiana

Δήμος Θέρμης: Κατάθεση Αιτήσεων Για Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Και Το Κοινωνικό Φαρμακείο

xristiana