ΚεντρικήΟμορφιά

Μαύρο τζιν: Τips για να μη χάσει το χρώμα του

12/12/2023

Το μαύρο τζιν παντελόνι είναι ένα από τα βασικά κομμάτια που πρέπει να υπάρχει σε κάθε γκαρνταρόμπα. Το ιδανικό είναι να μπορούμε να το διατηρούμε σαν καινούριο όμως όλες γνωρίζουμε πόσο εύκολα μπορεί να ξεβάψει με τηΝ πάροδο του χρόνου και τις συχνές πλύσεις. Έτσι παρακάτω έχουμεσυγκεντρώσει μερικά tips που σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα.

Προστάτευσε το χρώμα από την αρχή
Αφού προμηθευτείς το μαύρο σου τζιν, πριν το πλύνεις για πρώτη φορά, είναι καλό να «κλειδώσεις» το χρώμα του. Αυτό θα το πετύχεις μουλιάζοντάς το σε μια λεκάνη με κρύο νερό, μια κούπα ξίδι και μια κουταλιά της σούπας αλάτι.

Όχι στις συχνές πλύσεις
Για να το βοηθήσεις να μη ξεθωριάζει εύκολα θα χρειαστεί να το πλένεις όσο πιο αραιά μπορείς. Δηλαδή προσπάθησε να το πλένεις κάθε 3-4 εβδομάδες και για τυχόν λεκέδες χρησιμοποίησε ένα πανάκι ή ένα σφουγγαράκι για να τους αφαιρέσεις τοπικά. Στο πλυντήριο προτίμησε ένα πρόγραμμα με χαμηλές στροφές και ήπιο πλύσιμο.

Πλύνε το μαζί με άλλα μαύρα ρούχα
Όσον αφορά το μαύρο τζιν ισχύει ό,τι ακριβώς και με τα λευκά ρούχα. Πρέπει να το πλένεις μόνο με άλλα μαύρα ρούχα για να μην ξεθωριάσει εύκολα. Μη ξεχνάς φυσικά να το πλένεις πάντα ανάποδα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ψηλοτάκουνα: 13 λόγοι υγείας για να τα… αποφεύγετε

xristiana

Καρκίνος Παγκρέατος: Εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης τον ανιχνεύει έως και τρία χρόνια νωρίτερα

xristiana

Aπολέπιση εδώ και τώρα: Το πιο μοσχοβολιστό scrub με κανέλα!

xristiana