ΚεντρικήΟμορφιά

Δερματίνη: Οδηγός για ρούχα και αξεσουάρ που αντέχουν στο χρόνο

16/12/2023

Για να μην καταστραφεί.

Η δερματίνη, γνωστή και ως faux leather, είναι μια δημοφιλής και βιώσιμη εναλλακτική λύση για το γνήσιο δέρμα. Ωστόσο, όπως ακριβώς και το φυσικό δέρμα, απαιτεί σωστή φροντίδα και αποθήκευση για να διασφαλιστεί η μακροζωία του.

Ακολουθεί ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να αποθηκεύεις τη δερματίνη ώστε να μην καταστραφεί.

Καθάρισε πριν από την αποθήκευση

Πριν αποθηκεύσεις τα αντικείμενα από δερματίνη, βεβαιώσου ότι είναι καθαρά. Σκούπισε οποιαδήποτε σκόνη ή επιφανειακή βρωμιά χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί ή ένα σφουγγάρι βρεγμένο με ήπιο σαπούνι και νερό. Άφησε τα αξεσουάρ να στεγνώσουν εντελώς στον αέρα για να αποφύγεις την ανάπτυξη μούχλας κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης.

Απόφυγε το άμεσο ηλιακό φως και τη θερμότητα

Η έκθεση σε παρατεταμένο ηλιακό φως και σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει ξεθώριασμα, ράγισμα ξέφτισμα. Αποθήκευσε τα αντικείμενα από δερματίνη σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από άμεσο ηλιακό φως και πηγές θερμότητας.

Απόφυγε τις πλαστικές σακούλες

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείς πλαστικές σακούλες για την αποθήκευση, αυτές μπορεί να παγιδεύουν την υγρασία, οδηγώντας σε ένα υγρό περιβάλλον που είναι δυσμενές για τη δερματίνη. Αντ’ αυτού, επίλεξε υφασμάτινες σακούλες ή καλύμματα ρούχων που αναπνέουν για να προστατεύσεις τα αντικείμενά σου χωρίς να κινδυνεύεις να πάθεις ζημιά από την παγιδευμένη υγρασία.

Γέμισε με χαρτί υγείας

Διατήρησε το σχήμα των αξεσουάρ, όπως οι τσάντες ή τα πορτοφόλια από δερματίνη, γεμίζοντάς τα με χαρτί υγείας ώστε να μην τσαλακώνονται. Απόφυγε τη χρήση εφημερίδων, καθώς το μελάνι μπορεί να μεταφερθεί στη δερματίνη.

Αέριζε τακτικά

Έλεγχε συχνά τα αποθηκευμένα ψεύτικα δερμάτινα αντικείμενα και άφησε τα να αναπνεύσουν, βγάζοντάς τα για λίγο από την αποθήκη. Αυτό βοηθά στην αποφυγή τυχόν μουχλιασμένων οσμών και εξασφαλίζει τον κατάλληλο αερισμό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Άστατος ο καιρός και σήμερα – Πού θα βρέξει

xristiana

Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι

xristiana

Επιδημίες ιλαράς σε 37 χώρες το 2022 – Η μία στην Ευρώπη

xristiana