ΚεντρικήΚοινωνικά

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ

28/3/2022

Η διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης παραχώρησε το περίπτερο 10 ως σημείο συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Στο περίπτερο βρίσκονται καθημερινά, από τις 10:00 έως τις 18:00 υπάλληλοι του ουκρανικού προξενείου, οι οποίοι παραλαμβάνουν τα δέματα που αφήνουν πολίτες.

«Σε συνεργασία με το προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη παραχωρήσαμε το περίπτερο 10 για να γίνει ένα κέντρο συγκέντρωσης ανθρωπιστικής και επισιτιστικής βοήθειας για την ουκρανικό λαό. Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ουκρανική κοινωνία να δείξουμε την κοινωνική ευαισθησία που η ΔΕΘ Helexpo δείχνει τα τελευταία χρόνια και σε άλλες συνθήκες κρίσης» δήλωσε στο thestival ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Η βοήθεια που συγκεντρώνεται θα αποστέλλεται στην Ουκρανία, ωστόσο, Ουκρανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη μπορούν να απευθυνθούν στους εκπροσώπους του ουκρανικού προξενείου για να ενισχυθούν.

Τα προϊόντα που συλλέγονται είναι:

  • Τρόφιμα: γάλα, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, σιτηρά, μπισκότα, μακαρόνια, αλεύρι, τσάι, καφές, δημητριακά, νερό.
  • Είδη προσωπικής υγιεινής: οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνι, αποσμητικά, σερβιέτες, πάνες, μωρομάντηλα.
  • Είδη ρουχισμού, παπούτσια, κουβέρτες, σεντόνια, sleeping bag.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφιών: http://www.thestival.gr

Related posts

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

xristiana

Μυστικά ομορφιάς για πυκνές και γεμάτες βλεφαρίδες με όγκο & ακαταμάχητο βλέμμα!

xristiana

Διαδικτυακή ημερίδα στη Νανοσκοπία Σύγχρονων Υλικών

xristiana