6/12/2023
Υλικά συνταγής
- 1.200 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες από κεφάλια, λέπια και εντόσθια
- 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1/4 μάτσο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τις σαρδέλες, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε και από τις δύο πλευρές με το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τις σαρδέλες για περίπου 1 λ από κάθε πλευρά.
- Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε ένα σκεύος. Ρίχνετε στο ίδιο λάδι τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το μαϊντανό, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 6-8 λ μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Στρώνετε τις τηγανισμένες σαρδέλες μέσα στη σάλτσα και σείουμε το τηγάνι ώστε να καλυφθούν καλά. Μαγειρεύετε για άλλα 2-3 λ, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σερβίρετε τις σαρδέλες σας ζεστές με χοντροκομμένες τηγανιτές πατάτες και καλή σας όρεξη!
Πηγή: https://www.sintayes.gr