ΚεντρικήΠεριβάλλον

Λετονία: Η πρώτη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων με πλωτό φωτοβολταϊκό

20/12/2023

Η πρώτη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων που τροφοδοτείται από πλωτό φωτοβολταϊκό σταθμό εγκαινιάστηκε στη Λετονία.

Το έργο αναπτύχθηκε από τις εταιρείες Recom Technologies και Derex.

Με χωρητικότητα 2,1 MW, ο πλωτός σταθμός που βρίσκεται στην επιφάνεια του νερού θα παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για την πλήρη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων «Sloka» στη Jurmala.

Οι ηλιακές μονάδες που χρησιμοποιούνται στον ηλεκτρικό σταθμό – RECOM Panther 550Wp Half Cut-, είναι διπλού γυαλιού χωρίς πλαίσιο και έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν τουλάχιστον το 87,20% της ονομαστικής ισχύος τους το 25ο έτος από την ημερομηνία έναρξης της εγγύησης, ξεπερνώντας τον μέσο όρο της βιομηχανίας για την τεχνολογία Half Cut, και εξασφαλίζοντας έτσι υψηλή απόδοση της επένδυσης.

Η εγκατάσταση του ηλιακού σταθμού θα επιτρέψει στην «Sloka» να παράγει τη δική της ενέργεια, μειώνοντας ουσιαστικά το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας της «Jūrmalas ūdens» και μειώνοντας την εξάρτηση του οργανισμού από τις διακυμάνσεις των τιμών της αγοράς ενέργειας.

Το έργο στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 231.657 τόνους ετησίως, γεγονός που θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της περιοχής, διατηρώντας την οικολογική ισορροπία.

Κατά τη διάρκεια της εγγυημένης διάρκειας ζωής των 30 ετών, ο πλωτός ηλιακός σταθμός θα μπορεί να λειτουργεί συνεχώς στο σκληρό τοπικό περιβάλλον, δήλωσε η Recom. Χάρη σε ειδικά σχεδιασμένες λύσεις, το σύστημα είναι ανθεκτικό στο αλάτι, την ομίχλη, το χιόνι και τον πάγο καθώς και στις επιπτώσεις της αμμωνίας και του υδρόθειου στα υλικά και τον εξοπλισμό του σταθμού.

Το έργο περιλαμβάνει 3.820 διπλές γυάλινες μονάδες RECOM Panther Half Cut χωρίς πλαίσιο, η καθεμία με ισχύ εξόδου 550 Wp..

Οι πλωτοί σταθμοί δεν έχουν κερδίσει ακόμη σημαντική δημοτικότητα στη Λετονία και την Βαλτική, αν και αυτή θεωρείται η ασφαλέστερη επιλογή για τα εύθραυστα οικοσυστήματα που είναι χαρακτηριστικά της περιοχής.

Επιπλέον, το υδάτινο περιβάλλον είναι βέλτιστο για τα ίδια τα πάνελ, καθώς το φυσικό αποτέλεσμα ψύξης του νερού βοηθά τον σταθμό να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Καθ’ Οδόν Προς Το Βέλτιστο Στην Ογκολογία»: Tι Θα Παρουσιαστεί Στην Εφετινή Επιστημονική Συνάντηση

xristiana

Το τρικ για να αποκτήσεις curtain bangs χωρίς κούρεμα

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Λέων, θα έχεις μια πολύ θετική εξέλιξη»

xristiana