14/11/2023
Υλικά
4 γερμανικά λουκάνικα (Bratwurst ή Bockwurst)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι κέτσαπ
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε μέσα τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό, ανακατεύοντας συχνά.
Ύστερα προσθέτουμε την κέτσαπ, το νερό, τη σκόνη κάρυ, την πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν βράση.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εν τω μεταξύ, ψήνουμε τα λουκάνικα σε τηγάνι ή στη σχάρα, γυρίζοντάς τα συχνά μέχρι να ψηθούν καλά. Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια 2-3 εκ. περίπου, τα βάζουμε στη σάλτσα κάρυ και τα βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Μεταφέρετε το currywurst σε ένα πιάτο και σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστό.