ΚεντρικήΟμορφιά

Συνήθειες που οδηγούν σε μείωση του κολλαγόνου της επιδερμίδας

8/11/2023

Γνωρίζουμε όλες καλά πως με την πάροδο των χρόνων η παραγωγή κολλαγόνου στην επιδερμίδα μας μειώνεται σιγά σιγά.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό οι οποίοι ίσως να οφείλονται σε λάθη που κάνουμε οι ίδιες.

Χρησιμοποιούμε υπερβολικά τα ρετινοειδή
Τα ρετινοειδή μπορούν να διεγείρουν τη παραγωγή κολλαγόνου και ιδιαίτερα η ρετινόλη είναι από τα πιο δημοφιλή όταν πρόκειται για την αντιγήρανση. Η υπερβολική χρήση τους όμως μπορεί να οδηγήσει σε ένα σπασμένο φραγμό της επιδερμίδας που θα την κάνει να φαίνεται κόκκινη, ερεθισμένη ακόμα και να εμφανίσει σε δερματίτιδα. Οπότε είναι καλό να κάνουμε διαλείμματα από την χρήση τους μέσα στην εβδομάδα.

Ξεχνάμε το αντηλιακό
Μετά από μελέτες έχει αποδειχτεί ότι μετά την έκθεση σε υπεριώδες φως βρέθηκε σημαντική μείωση του κολλαγόνου. Επομένως η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη όλες τις ημέρες του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Άγχος
Ότι το άγχος μάς γερνάει δεν είναι μύθος καθώς τα αυξημένα επίπεδά του μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στο σώμα η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου. Ίσως να φαίνεται δύσκολο κάποιες μέρες να το διαχειριστείς όμως είναι σημαντικό να αποβάλλουμε το άγχος από τη ζωή μας για το καλό της γενικής μας υγείας.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πώς θα εφαρμόσεις σωστά την creamy σκιά ματιών;

xristiana

Ποιες τροφές μπλοκάρουν τη διυδροτεστοστερόνη και πιθανώς μειώνουν την τριχόπτωση

xristiana

«Κατά Μάρκον»! – Μια ρεμπέτικη… λειτουργία στη Ρεματιά

xristiana