ΚεντρικήΥγεία

Στεφανιαία νόσος: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο το γάλα

20/11/2023

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Επιστήμης της Διατροφής Βιμάλ Καράνι του βρετανικού ανεπιστημίου του Ρέντινγκ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση γάλακτος δεν συνδέεται με αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι όσοι καταναλώνουν συχνά μεγάλες ποσότητες γάλακτος έχουν χαμηλότερα επίπεδα τόσο «καλής» (HDL) και όσο «κακής» χοληστερίνης (LDL), μολονότι ο μέσος δείκτης μάζας του σώματός τους είναι μεγαλύτερος σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν καθόλου γάλα.

Επίσης, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσοι πίνουν τακτικά γάλα έχουν κατά μέσο όρο 14% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο. «

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η μείωση στην κατανάλωση γάλακτος δεν είναι αναγκαία για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων, παρόλο που παρατηρείται μία μικρή αύξηση στον δείκτη μάζας σώματος και στο σωματικό λίπος όσων πίνουν γάλα», δήλωσε ο δρ Καράνι.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Λογαριασμοί ρεύματος: Βγήκε ο οριστικός πίνακας δικαιούχων του τέλους ΑΠΕ 1% για το 2020

xristiana

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Διακοπών για άτομα ΑΜΕΑ που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας το Σεπτέμβριο του 2025

xristiana

Πυρκαγιές: Σε ύφεση στη Θάσο, οριοθετημένη στη Μεσσηνία – 61 δασικές στο 24ωρο

xristiana