ΚεντρικήΥγεία

Στεφανιαία νόσος: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο το γάλα

20/11/2023

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Επιστήμης της Διατροφής Βιμάλ Καράνι του βρετανικού ανεπιστημίου του Ρέντινγκ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση γάλακτος δεν συνδέεται με αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι όσοι καταναλώνουν συχνά μεγάλες ποσότητες γάλακτος έχουν χαμηλότερα επίπεδα τόσο «καλής» (HDL) και όσο «κακής» χοληστερίνης (LDL), μολονότι ο μέσος δείκτης μάζας του σώματός τους είναι μεγαλύτερος σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν καθόλου γάλα.

Επίσης, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσοι πίνουν τακτικά γάλα έχουν κατά μέσο όρο 14% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο. «

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η μείωση στην κατανάλωση γάλακτος δεν είναι αναγκαία για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων, παρόλο που παρατηρείται μία μικρή αύξηση στον δείκτη μάζας σώματος και στο σωματικό λίπος όσων πίνουν γάλα», δήλωσε ο δρ Καράνι.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η πυρηνική Μελόνι θέλει να ξαναφέρει αντιδραστήρες στην Ιταλία

xristiana

Ποιοι είναι οι γενετικοί μηχανισμοί που συνδέονται με την εμφάνιση ινομυωμάτων;

xristiana

Ε.Ε.: Ενίσχυση των υπεράκτιων ΑΠΕ για την επίτευξη των κλιματικών στόχων

xristiana