ΚεντρικήΥγεία

Πώς να διώξετε το κρυολόγημα μέσα σε μια μέρα

30/11/2023

Πώς θεραπεύεται το κρύωμα φυσικά και σύντομα; Αντί να κρύβεστε κάτω από τα σκεπάσματά σας για μέρες και να περιμένετε να γίνετε καλά, τι θα λέγατε να βγείτε στην… αντεπίθεση;

Μετά το πρώτο φτάρνισμα, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές που θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα, αν όχι μέσα σε 24 ώρες, τουλάχιστον πολύ πιο σύντομα από ό,τι περιμένατε.

Το πρωί κάντε ένα ζεστό ντους

Μπορεί να είναι δύσκολο να σηκωθείτε από το κρεβάτι όταν ξυπνάτε με πόνους και συνάχι και να μπείτε στο ντους αλλά το μπάνιο μπορεί να σας ανακουφίσει, συμβάλλοντας στη ρινική αποσυμφόρηση και βοηθώντας σας να αναπνέετε πιο εύκολα.

Αντικαταστήστε τα δημητριακά και τον καφέ με αυγά και τσάι

Τα αυγά είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που θεωρούνται μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας που, σύμφωνα με μελέτες, ενισχύει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Συνδυάστε την ομελέτα σας με ένα φλιτζάνι τσάι με λίγο λεμόνι και μέλι για την ανακούφιση του βήχα.

Πασπαλίστε τη σαλάτα σας με κολοκυθόσπορο

Ο κολοκυθόσπορος είναι καλή πηγή ψευδαργύρου, θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην ενίσχυση της απόκρισης του σώματος στη μόλυνση και στη μείωση της φλεγμονής.

Το μεσημεράκι, ξαναγεμίστε το μπουκάλι σας με νερό

Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας όταν προσπαθείτε να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα καθώς ακόμα και ο χαμηλός πυρετός αυξάνει την ποσότητα του νερού που χάνει το σώμα, θέτοντάς μας σε υψηλότερο κίνδυνο αφυδάτωσης.

Γενικότερα, η λήψη επαρκών υγρών βοηθά στο να καθαρίσει η βλέννα που συσσωρεύεται συνήθως στη μύτη και το λαιμό.

Φροντίστε λοιπόν να πίνετε αρκετό νερό και θυμηθείτε πως το τσάι και οι σούπες συνυπολογίζονται στην ενυδάτωση.

Κάντε μια βόλτα

Μια βόλτα 15 λεπτών γύρω από το τετράγωνο μπορεί να ενισχύσει την ενέργειά σας και να ανακουφίσει τα συμπτώματά σας, αρκεί να ντυθείτε καλά και να μην το παρακάνετε.

Με το χαλαρό περπάτημα, θα παίρνετε πιο βαθιές αναπνοές και αυτό με τη σειρά του θα βοηθήσει στο να ανοίξουν οι ρινικές οδοί ώστε να μπορείτε να αναπνέετε πιο εύκολα.

Η ήπια άσκηση αυξάνει επίσης τον αριθμό των «καλών» βακτηρίων στο έντερο, γεγονός που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Ώρα για την απογευματινή σας κοτόσουπα

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να την φτιάξετε όπως την τρώγατε από τα χεράκια της μαμάς σας, μην ανησυχείτε. Θα λειτουργήσει εξίσου καλά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος.

Κοιμηθείτε νωρίς

Το να παραμένετε σε εγρήγορση ως αργά δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε το κρυολόγημα. Το σώμα σας χρειάζεται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου για να καταπολεμήσει την ασθένεια.

Φροντίστε λοιπόν να μην χάνετε με τίποτα τον ύπνο σας έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον τώρα που το κρυολόγημα σας ταλαιπωρεί.

Πηγή: vita.gr

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αθλητισμός για όλους – Ενισχύοντας τη συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία

xristiana

Κυριακή του Παραλύτου

xristiana

Αποκριάτικο ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους στον Ιωνικό Σύνδεσμο

xristiana