ΚεντρικήΥγεία

Ο καρπός από τον Αμαζόνιο που σας χαρίζει λαμπερό δέρμα και σας γεμίζει ενέργεια

7/11/2023

Φανταστείτε μια υπερτροφή που θα λατρέψουν οι γευστικοί σας κάλυκες αλλά και θα γεμίσει με θρεπτικά συστατικά τον οργανισμό σας. Ε, ναι λοιπόν αυτή η τροφή υπάρχει.

Πρόκειται για ένα σκούρο μωβ φρούτο που προέρχεται από ένα είδος  φοίνικα, που φύεται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Ο καρπός του θεωρείται μια διατροφική υπερδύναμη που θα ενισχύσει την υγεία σας. Ανακαλύψτε τα αμέτρητα οφέλη του και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τον εντάξετε στη διατροφή σας…

Τα Açaí Berrie συχνά καταναλώνονται σε smoothies ή ως συμπληρώματα. Είναι γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν καταναλώνετε Açaí κάθε μέρα για ένα μήνα; Τα οφέλη τους απλώς θα σας εκπλήξουν.

Η διατροφική αξία των Acai berry

Το συγκεκριμένο είδος μούρου είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικάφυτικές ίνες και λιπαρά υγιεινά για την καρδιά. Τα Acai berry είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, που τους δίνουν το βαθύ μωβ χρώμα τους και προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Εκτός από αυτά τα αντιοξειδωτικά, είναι γεμάτα με βιταμίνες A, C και E, καθώς και μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Η τακτική κατανάλωση Açaí παρέχει στο σώμα σας μια σειρά από ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά. Αναρωτιέστε τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε Açaí κάθε μέρα για ένα μήνα; Διαβάστε περισσότερα παρακάτω. Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και θνησιμότητας από όλες τις αιτίες με υψηλή κατανάλωση φυτικών ινών. Η πρόσληψη φυτικών ινών μειώνει επίσης την LDL χοληστερόλη.

Πώς να εντάξετε τον συγκεκριμένο καρπό στη διατροφή σας

Υπάρχουν πολλοί νόστιμοι τρόποι για να συμπεριλάβετε τα Açaí στην καθημερινή σας διατροφή. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αναμίξετε πολτό Açaí σε smoothies, να ενσωματώσετε τη σκόνη τους στο πλιγούρι ή το γιαούρτι σας ή να απολαύσετε ένα γεμάτο μπολ Açaí με τα αγαπημένα σας δημητριακά. Πειραματιστείτε με συνταγές για να βρείτε δημιουργικούς και απολαυστικούς τρόπους για να αποκομίσετε τα οφέλη αυτού του εκπληκτικού φρούτου.

Τι συμβαίνει όταν τρώτε αυτό το φρούτο κάθε μέρα για έναν μήνα:

Θα αποκτήστε αυξημένα επίπεδα αντιοξειδωτικών

Τα Acai berry είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες στο σώμα. Η τακτική κατανάλωση τους ενισχύει τα συνολικά σας επίπεδα αντιοξειδωτικών, υποστηρίζοντας την κυτταρική υγεία και μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Έχετε καλύτερη πέψη

Τα Acai berry είναι μια πλούσια πηγή διαιτητικών ινών, προάγοντας την υγιή πέψη και ενισχύοντας την κινητικότητα του εντέρου. Η καθημερινή πρόσληψη του βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και υποστηρίζει ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα.

Βελτιώνεται η υγεία του δέρματος

Τα αντιοξειδωτικά στα Acai berry θα σας χαρίσουν μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα. Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης και σας βοηθούν να αποκτήσετε ένα καθαρό και νεανικό δέρμα.

Θα αποκτήσετε αυξημένα επίπεδα ενέργειας

Τα Acai berry περιέχουν φυσικά σάκχαρα που σας παρέχουν άμεσα ενέργεια, γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή για ένα σνακ πριν από την προπόνηση. Η παρατεταμένη αλλά σταδιακή απελευθέρωση ενέργειας που παρέχουν στον οργανισμό σας συμβάλλει στη βελτίωση της αντοχής.

Ενισχύεται η υγεία της καρδιάς σας

Τα Acai berry είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τα επίπεδα κακής χοληστερόλης (LDL χοληστερόλη) και αυξάνοντας τα επίπεδα καλής χοληστερόλης (HDL χοληστερόλη). Αυτό, με τη σειρά του, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Σας βοηθούν στην διαχείριση του βάρους σας

Τα Açaí μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, η οποία προάγει την αίσθηση πληρότητας. Επιπλέον, βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας την επιθυμία για ανθυγιεινά σνακ.

Βελτιωμένη πνευματική διαύγεια

Τα θρεπτικά συστατικά στα μούρα Açaí υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου και τη γνωστικές λειτουργίες. Η τακτική κατανάλωση τους μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της μνήμης, της προσοχής και της πνευματικής διαύγειας συνολικά.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα Açaí διαθέτουν την ιδιότητα να συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, βοηθώντας τον οργανισμό να καταπολεμά τις λοιμώξεις και τις ασθένειες πιο αποτελεσματικά. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό έναντι των διαφόρων παθογόνων μικροοργανισμών.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Φροντιστήρια εν τάξη: Online Σεμινάριο – Πανελλαδικές 2022

xristiana

Θεσσαλονίκη: Έκθεση Και Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Με Έργα Από Επαναχρησιμοποιημένα Ανακυκλώσιμα Υλικά

xristiana

3 τρόποι για να φορέσεις total black στα φθινοπωρινά σου looks (VIDEO)

xristiana