ΚεντρικήΠεριβάλλον

Πού καταγράφηκαν χθες τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

29/11/2023

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν την χθες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική και Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο, στη Δυτική Κρήτη, και στη Λέσβο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕAA το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στα Θεοδώριανα Άρτας και ήταν ίσο με 189 χιλιοστά. Μέχρι τις 19:30 χθες συνολικά 10 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν ημερήσιο ύψος βροχής ίσο ή μεγαλύτερο των 100 χιλιοστών.

Με περίπου 530 μετεωρολογικούς σταθμούς που μεταδίδουν ζωντανά δεδομένα από όλη την Ελλάδα καθημερινά, το πυκνό δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ προσφέρει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η συντήρηση και η περαιτέρω πύκνωση του υπάρχοντος δικτύου σταθμών κρίνεται από τους επιστήμονες επιβεβλημένη.

Ακολουθούν τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης που καταγράφηκαν χθες έως τις 19:30:

Κοντά στους 0 °C η ελάχιστη θερμοκρασία σήμερα

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή μέρα, σύμφωνα με το meteo, η ελάχιστη τιμή θερμοκρασίας καταγράφηκε στην Αριδαία Πέλλας και ήταν ίση με 0.4 °C. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα το πρωί:

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ζώδια σήμερα (19/11): Αναθεωρήσεις και αναπροσαρμογές – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Θεσσαλονίκη: Η “1η Νύχτα Των Αστεριών” Έρχεται Στον Τρίλοφο

xristiana

Η τεχνική με τη μάσκαρα για βλεφαρίδες με όγκο στη στιγμή

xristiana