ΚεντρικήΜαγειρική

Μάφινς με κολοκύθα και βρώμη

28/11/2023

Υλικά

3 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα με μειωμένα λιπαρά
1 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας χωρίς καρύκευμα
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
3/4 κ. γλ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακατέψτε τη βρώμη, το γάλα, την κολοκύθα, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχαρικό κολοκύθας, το αλάτι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Επικαλύψτε ελαφρά μια φόρμα για μάφιν με βούτυρο ή λάδι. Τοποθετήστε με κουτάλι το μείγμα στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν, γεμίζοντας κάθε μία σχεδόν μέχρι πάνω. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με πεκάν.

Ψήστε τα μάφινς μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, 25 έως 30 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τα σε σχάρα.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Περπατάμε Ξανά Μαζί Για Τη Φιλία Και Την Κοινωνική Ένταξη Ατόμων Με Νοητική Στέρηση

xristiana

Στο Αιγαίο το μήκους 143 μέτρων πλοίο – γεωτρύπανο JOIDES Resolution – Πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες

xristiana

Γιατί πρέπει να πίνετε νερό πριν το φαγητό (video)

xristiana