ΚεντρικήΟμορφιά

Γιατί το καφέ μολύβι ματιών είναι το απόλυτο trend στο eye makeup της σεζόν

7/11/2023

Το καφέ μολύβι ματιών είναι εδώ και μερικούς μήνες το απόλυτο trend στο eye makeup, με το it girl και guru του quiet luxury, Hailey Bieber, να είναι μια από τις πρώτες celebrities που το υιοθέτησαν. Και όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται να αφήσεις στην άκρη το κλασικό μαύρο μολύβι ή υγρό eyeliner, το καφέ έχει να σου προσφέρει πράγματα που σίγουρα θα εκτιμήσεις. Να λοιπόν γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το προσθέσεις άμεσα στο νεσεσέρ σου.

Τόνος δέρματος

Το καφέ μολύβι ή υγρό eyeliner μπορεί να είναι μια πιο διακριτική και φυσική επιλογή για άτομα με ανοιχτόχρωμους ή ελαφρώς σταρένιους τόνους δέρματος. Μπορεί να δημιουργήσει μια πιο απαλή αντίθεση με πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα, κάνοντάς το να φαίνεται λιγότερο σκληρό από το μαύρο μολύβι. Από την άλλη πλευρά, το μαύρο eyeliner μπορεί να προσφέρει μια τολμηρή και δραματική εμφάνιση, η οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε πιο σκούρες αποχρώσεις δέρματος.

Χρώμα ματιών

Το καφέ μολύβι/eyeliner μπορεί να ενισχύσει και να συμπληρώσει τα καστανά ή μελί μάτια, ενώ το μαύρο είναι προτιμότερο στις μπλε ή πράσινες αποχρώσεις ματιών.

Στυλ μακιγιάζ

Η εμφάνιση μακιγιάζ που προσπαθείς να πετύχεις είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή μολυβιού ή eyeliner. Η καφέ επιλογή χρησιμοποιείται συχνά για φυσικές ή πρωινές εμφανίσεις, καθώς φαίνεται λιγότερο έντονη και πιο διακριτική από τη μαύρη εναλλακτική. Το μαύρο μολύβι/eyeliner χρησιμοποιείται πιο συχνά για smoky eyes, βραδινές ή ειδικές περιστάσεις ή όταν επιθυμείς ένα τολμηρό, καθορισμένο βλέμμα.

Ηλικία

Καθώς μεγαλώνουμε, οι ανάγκες μας στο μακιγιάζ μπορεί να αλλάξουν. Το καφέ μολύβι/eyeliner μπορεί να είναι μια πιο ήπια επιλογή για το ώριμο δέρμα, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να τονίσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εξυπνάδες

xristiana

Γιατί η Fitch αναβάθμισε τη Μυτιληναίος – Ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα η εταιρεία

xristiana

10 τροφές που ενισχύουν την όραση (video)

xristiana