ΚεντρικήΜαγειρική

Τηγανητά μανιτάρια και μαγιονέζα δεντρολίβανου

12/9/2023

Υλικά

8 μανιτάρια πορτσίνι

2 αυγά

Γάλα

Τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

Φυστικέλαιο

Αλάτι

Για τη μαγιονέζα

200 γρ. καλαμποκέλαιο

50 γρ. ελαιόλαδο

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

Μηλόξυδο

Ξύσμα λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια βούρτσα ή ένα υγρό πανί, στη συνέχεια τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει με λίγο γάλα και τέλος από τριμμένη φρυγανιά.

Αφού τελειώσουμε το πανάρισμα τηγανίζουμε τα μανιτάρια σε μπόλικο βραστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Για τη μαγιονέζα χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Σερβίρουμε τα τηγανητά μανιτάρια με τη μαγιονέζα δεντρολίβανου.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Εφηβεία και υγιεινή γεννητικών οργάνων

xristiana

ΠΑΜΑΚ-Επιστημονικό Συνέδριο: «Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού: Από Την Αξιολόγηση Στην Παρέμβαση»

xristiana

Ανάχωμα για ασθενείς με σπάνια νοσήματα η νέα φαρμακευτική νομοθεσία

xristiana