ΚεντρικήΜαγειρική

Μια ελαφριά και εύκολη συνταγή για μακαρονάδα με καλαμαράκια και κρέμα πατάτας

3/9/2023

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

400 γρ. μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

2 μέτριες πατάτες

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και τις αφήνουμε να ζεσταθούν. Ύστερα προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 6 με 8 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις λιώνουμε με τη βοήθεια ενός μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τη σκελίδα σκόρδο, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3/4 λεπτά, ίσα ίσα να ασπρίσουν τα καλαμάρια και να μην είναι διάφανα. Με αυτό τον τρόπο θα παραμείνουν εξαιρετικά απαλά.

Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμαράκια. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα πατάτας και ανακατεύουμε τα πάντα σε χαμηλή φωτιά.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Οι «ΝΗΠΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ» τρυπώνουν ξανά στην καθημερινότητα των παιδιών!

xristiana

Ρύπανση: Καίγονται 30 εκατ. τόνοι πλαστικού κάθε χρόνο

xristiana

Συναυλία από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Βούλας με τίτλο “Μια Πόλη Μαγική”

xristiana