ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά με λουκάνικα και πιπεριές

19/9/2023

Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 πικάντικα λουκάνικα (μικρά)
  • 3 γλυκά λουκάνικα (μικρά)
  • 1 κόκκινη πιπεριά, μεγάλη, κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά, μεγάλη, σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά, μεγάλη, σε κύβους
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 800 γρ. ντομάτες σε κύβους
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μαύρο αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό, προσθέστε μπόλικο αλάτι και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα στην άκρη. Ανακατέψτε με λίγη ποσότητα λαδιού για να μην κολλήσουν.

Βήμα 3

Στην ίδια κατσαρόλα, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίστε τα λουκάνικα, σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν βαθιά από όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Αφαιρέστε τα λουκάνικα, κόψτε τα σε ροδέλες και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 5

Σοτάρετε όλες τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 6

Προσθέστε τις ντομάτες, όλα τα μπαχαρικά και τις φέτες λουκάνικου στην κατσαρόλα.

Βήμα 7

Σιγοβράστε περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 8

Προσθέστε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν από τη σάλτσα. Συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente.

Βήμα 9

Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Καρκίνος οισοφάγου: Οι τροφές που απομακρύνουν τον κίνδυνο

xristiana

Πανελλήνιες Εκπαιδευτικές Ημερίδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «Γ. Παπαδάκης» 2024

xristiana

Ημερίδα Με Τον Καθηγητή Tony Attwood Από Τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων Με Αυτισμό Ν. Λάρισας

xristiana