ΚεντρικήΜαγειρική

Croque Monsieur: Η συνταγή για το απόλυτο γαλλικό τοστ

4/9/2023

Υλικά

6 φέτες ψωμί του τοστ

200 γρ τυρί γραβιέρα

3 φέτες ζαμπόν

Ελαιόλαδο για γεύση

Για τη μπεσαμέλ

25 γρ. βούτυρο

25 γρ. αλεύρι

Μισό λίτρο γάλα

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Για τη μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε μέχρι να αφρίσει. Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο και με μια κουτάλα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Τοποθετούμε 3 φέτες ψωμιού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώνουμε σε κάθε φέτα μια-δυο κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ, και προσθέτουμε μπόλικη τριμμένη γραβιέρα.

Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες, συμπληρώνουμε με μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 10/15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Eπιστημονική ημερίδα με θέμα «Παιδί / Οικογένεια – Στρες και Παραβατικότητα»

xristiana

13ο Επιστημονικό Συνέδριο Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

xristiana

Δήμος Ανδραβίδας: 1η Εκδήλωση Δημιουργικής Έκφρασης Βρεφονηπιακών Σταθμών

xristiana