ΚεντρικήΟμορφιά

5 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σας γρήγορα μετά τις διακοπές

1/9/2023

Καλοκαιρινές διακοπές, ήλιος, θάλασσα και μαλλιά δεν τα πάνε καλά! Η τρίχα αφυδατώνεται, δημιουργείται ψαλίδα και γενικώς θα έχετε παρατηρήσει πως δύσκολα μακραίνουν με την επιστροφή μας στην πόλη. Η αλήθεια είναι πως τα ταλαιπωρήσαμε πολύ με το θαλασσινό νερό και τη ζέστη και τώρα ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε την επανανάπτυξη της τρίχας, να τα κάνουμε πιο γερά και υγιή.

Με ποιούς τρόπους θα βοηθήσουμε τα μαλλιά μας να μακρύνουν;

#Υγιεινή διατροφή και ενυδάτωση:

Ναι μπορεί να βαρεθήκατε να το ακούτε διαρκώς αλλά η ανάπτυξη των μαλλιών ξεκινά από μέσα. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες (ειδικά A, C και E) και μέταλλα όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος.

#Τακτική ρουτίνα περιποίησης μαλλιών:

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαμπουάν και μαλακτικό που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας. Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο καθώς μπορεί να τους αφαιρέσει τα φυσικά έλαια. Αντίθετα, στοχεύστε 2-3 φορές την εβδομάδα. Το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο.

#Αποφύγετε το Heat Styling:

Το υπερβολικό θερμικό styling μπορεί να αποδυναμώσει και να βλάψει τα μαλλιά σας. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε θερμικά εργαλεία, εφαρμόστε πρώτα ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα και χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση θερμότητας. Το να στεγνώνετε τα μαλλιά σας στον αέρα ή όποτε μπορείτε θα βοηθήσει επίσης.

#Κόψιμο και σχιστό άκρο:

Το τακτικό κούρεμα κάθε 6-8 εβδομάδες βοηθά στην αφαίρεση των σχισμένων άκρων που μπορεί να οδηγήσουν σε σπάσιμο και αργή ανάπτυξη. Απλώς ζητήστε από τον hairstylist σας να κόψει ελάχιστα για να διατηρήσετε το μήκος.

#Απαλός χειρισμός:

Να είστε ευγενικοί με τα μαλλιά σας! Χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια για να ξεμπερδέψετε, ξεκινήστε από τις άκρες και ανεβείτε. Αποφύγετε να δένετε τα μαλλιά σας πολύ σφιχτά και χρησιμοποιήστε μαλακά λαστιχάκια μαλλιών ή scrunchies για να αποφύγετε το τράβηγμα.

Η ανάπτυξη των μαλλιών απαιτεί χρόνο, γι’ αυτό να είστε υπομονετικές και συνεπείς με τη ρουτίνα σας.

Πηγή https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δ. Θέρμης: Ράμπες για Άτομα με Αναπηρία τοποθετούνται στα ΚΑΠΗ Βασιλικών και Σουρωτής

xristiana

Ένα νέο τεστ καρκίνου του μαστού μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό της ανάγκης χημειοθεραπείας

xristiana

Υποκατάστατα κρέατος: Κάτι σημαντικό για την υγεία λείπει από τη συνταγή

xristiana