ΚεντρικήΟμορφιά

Πως vα “ξυπνήσεις” την αφυδατωμένη από τον ήλιο επιδερμίδα σου

1/9/2023

Νιώθεις την επιδερμίδα σου θαμπή και αφυδατωμένη; Είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά τις διακοπές που έχουμε βγει κάπως εκτός προγράμματος, ψιλοαμελήσαμε τη ρουτίνα μας, εκτεθήκαμε περισσότερο στον ήλιο και τη θάλασσα!

Σας ετοίμασα έναν οδηγό βήμα προς βήμα για να αφυπνίσετε και να αναζωογονήσετε το δέρμα σας μετά το καλοκαίρι, το έχετε απόλυτη ανάγκη!

#Απαλός καθαρισμός:

Ξεκινήστε καθαρίζοντας το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσετε τον ιδρώτα, το αντηλιακό και τυχόν ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και αποφύγετε το σκληρό τρίψιμο.

#Απολέπιση:

Κάντε απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Επιλέξτε ένα ήπιο απολεπιστικό με συστατικά όπως άλφα υδροξυοξέα (AHAs) ή βήτα υδροξυοξέα (BHAs) για την προώθηση της κυτταρικής ανανέωσης.

#Ενυδάτωση:

Ενυδατώστε το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Ψάξτε για συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ για να κλειδώσετε την υγρασία και να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό.

#Επιδιόρθωση βλαβών από τον ήλιο:

Εάν έχετε υποστεί ήπιο ηλιακό έγκαυμα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και η Ε για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση και προστασία του δέρματός σας από περαιτέρω βλάβες.

#Οροί και θεραπείες:

Ενσωματώστε ορούς με ενεργά συστατικά όπως ρετινόλη (βιταμίνη Α) ή νιασιναμίδη (βιταμίνη Β3) για να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως οι λεπτές γραμμές, ο ανομοιόμορφος τόνος και η υφή. Αυτά πρέπει να εφαρμόζονται μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδάτωση.

#Περιποίηση ματιών:

Χρησιμοποιήστε κρέμα ματιών ή τζελ για το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας. Αναζητήστε συστατικά όπως πεπτίδια και υαλουρονικό οξύ για τη μείωση του πρηξίματος και την ενυδάτωση της περιοχής κάτω από τα μάτια.

#Ενυδατικές μάσκες:

Περιποιηθείτε το δέρμα σας με μια ενυδατική μάσκα μια φορά την εβδομάδα για να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας και να δώσετε στο δέρμα σας μια αναζωογονημένη όψη.

#Μείνετε ενυδατωμένοι:

Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο από μέσα προς τα έξω.

#Υγιεινή διατροφή:

Καταναλώστε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά για να υποστηρίξετε την υγεία του δέρματος.

#Αντηλιακό:

Ακόμα και μετά το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά. Επιλέξτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με τουλάχιστον SPF 30 για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες UV.

#Επαρκής ύπνος:

Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά επανορθωτικά κάθε βράδυ. Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση και την αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος.

#Άσκηση:

Η τακτική σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία με τη σειρά της μπορεί να ωφελήσει την υγεία του δέρματός σας.

Πηγή https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα must have προϊόντα του νεσεσέρ μακιγιάζ

xristiana

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

xristiana

Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια: Τι είναι και πώς μεταφέρεται από τον γονέα στο παιδί

xristiana