ΚεντρικήΟμορφιά

Χρήσιμες συμβουλές φροντίδας για λαμπερά και υγιή μαλλιά

7/9/2023

Το καλοκαίρι ενώ μας χαρίζει πολλές αναμνήσεις συνήθως αφήνει και τα μαλλιά μας με φθορές, ταλαιπωρημένα από τον ήλιο, το αλάτι ή την πισίνα και τον αέρα.

Οι ειδικοί μάς δίνουν μερικές συμβουλές για το πως θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε και πάλι υγιή, ενυδατωμένα και λαμπερά μαλλιά.

Η έκθεση στον ήλιο και η επαφή των μαλλιών με το νερό της θάλασσας ή της πισίνας δημιουργεί ξηρότητα στην τρίχα με αποτέλεσμα την θαμπή όψη και την έλλειψη ελαστικότητας.

Αυτό που θα βοηθήσει είναι μια εντατική ενυδατική θεραπεία με πρωτεΐνες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα η οποία θα αποκαταστήσει τη φυσική υγρασία των μαλλιών.

Αν η αφυδάτωση έχει φτάσει στο τριχωτό της κεφαλής προκαλώντας ξηρότητα και φαγούρα τότε θα πρέπει να λούζεσαι με ένα εξειδικευμένο σαμπουάν θρέψης με πλούσιες ενυδατικές ιδιότητες.

Αν πάλι το πρόβλημα παρουσιάζεται στις άκρες των μαλλιών με φριζάρισμα και σπάσιμο το ιδανικό είναι να κόψεις τα μαλλιά σου.

Στην περίπτωση όμως που δε θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο τότε δοκίμασε μια θεραπεία με προϊόντα κατά του φριζαρίσματος, ενυδατικά έλαια μαλλιών, serum λείανσης και μάσκες.

Επίσης προσπάθησε να αποφύγεις το στέγνωμα με ζεστό αέρα μέχρι να αποκατασταθεί η στιλπνότητα των μαλλιών.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 23/6

xristiana

Ημερίδα Στο Πλαγιάρι Για Την Πρόληψη Της Παιδικής Παχυσαρκίας Και Τη Μεσογειακή Διατροφή

xristiana

Η αόρατη «πανδημία» που χτυπά τους εφήβους

xristiana