News ΑΜΕΑΚεντρική

Υπουργικό: «Πράσινο» στην ανέγερση πέντε δομών 24ωρης φροντίδας ενήλικων ΑμεΑ

27/9/2023

To Yπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για αγορά 5 κτιρίων που θα χρησιμοποιηθούν ως δομές 24ωρης φροντίδας ενήλικων ατόμων με αναπηρίες, ανακοίνωσε την Τρίτη μετά την συνεδρίαση του Σώματος η αρμόδια Υφυπουργός Μαριλένα Ευαγγέλου.

Πρόκειται για δράση που περιέχεται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Οι κατοικίες θα ανεγερθούν από τον ΚΟΑΓ, 2 στην Κοκκινοτριμιθιά και 3 στα Πολεμίδια και θα αγοραστούν από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες.

“Στόχος είναι να δημιουργηθούν μικρές δομές έτσι ώστε να φιλοξενούνται όσο το δυνατό λιγότερα άτομα με αναπηρία προς αποφυγή της ιδρυματοποίησης και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών τέτοιων ώστε να προωθουν την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία”, ανέφερε η Υφυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή εμπίπτει στο πλαίσιο της πολιτικής που αφορά άτομα με αναπηρίες στοχεύοντας στην ενίσχυση των υφιστάμενων δομών 24ωρης φροντίδας καθώς και στην υποστηρικτική διαβίωση σε ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον και καθησυχάζοντας και την ανησυχία που κάθε γονέας ατόμου με αναπηρία έχει για το μέλλον του μετά την ενηλικίωση.

“Να ενημερώσω ότι λειτουργούν ήδη δεκάδες δομές 24ωρης φροντίδας καθώς και δεκάδες ατομικά προγράμματα, παρ’ όλα αυτά αναγνωρίζεται ότι οι ανάγκες είναι αυξημένες και επιβάλλεται η αύξηση” των δομών αυτών, ανέφερε.

Σε ερώτηση για το πότε θα ανεγερθούν απάντησε ότι έχει ανατεθεί στον ΚΟΑΓ η ανέγερση και θα ολοκληρωθεί πριν την λήξη του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, δηλαδή τον Ιούνιο του 2026.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: https://www.sigmalive.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας και το ΠΟΚΕΛ στο φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο 2022»

xristiana

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών Στον Βόλο – Μέσω Της Πανελλήνιας Δράσης «Ο Τοίχος Της Καλοσύνης»

xristiana

Εγκεφαλικό: Τρεις φορές μεγαλύτερος κίνδυνος αν έχετε αυτό

xristiana