ΚεντρικήΜαγειρική

Τηγανητά μανιτάρια και μαγιονέζα δεντρολίβανου

12/9/2023

Υλικά

8 μανιτάρια πορτσίνι

2 αυγά

Γάλα

Τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

Φυστικέλαιο

Αλάτι

Για τη μαγιονέζα

200 γρ. καλαμποκέλαιο

50 γρ. ελαιόλαδο

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

Μηλόξυδο

Ξύσμα λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια βούρτσα ή ένα υγρό πανί, στη συνέχεια τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει με λίγο γάλα και τέλος από τριμμένη φρυγανιά.

Αφού τελειώσουμε το πανάρισμα τηγανίζουμε τα μανιτάρια σε μπόλικο βραστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Για τη μαγιονέζα χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Σερβίρουμε τα τηγανητά μανιτάρια με τη μαγιονέζα δεντρολίβανου.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Μηνιγγίτιδα Β – Εμβόλιο: Ένα εφόδιο ζωής που αξίζει να προσφέρετε στο παιδί σας

xristiana

Κατάθλιψη: Επιτάχυνση της γήρανσης καταγράφει νέα μελέτη

xristiana

«Ψυχική Υγεία & Ζωή – Παιδιά, Έφηβοι Και Διαδίκτυο Η Σύγχρονη Πρόκληση»: Εκδήλωση Στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

xristiana