ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμη κρέμα λεμονιού με αμύγδαλα και κάπαρη σε σκόνη

13/9/2023

Υλικά

1 λίτρο γάλα

160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

80 γρ αμύγδαλα

50 γρ. άμυλο καλαμποκιού

20 γρ κάπαρη σε ελαιόλαδο

8 κρόκοι

2 λεμόνια

Σκόνη κάπαρης

Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

Φύλλα λεμονιού

Εκτέλεση

Για τη συνταγή, ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη σε σκόνη και 2 φύλλα λεμονιού και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου δέκα λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός και μετά προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού. Ύστερα φιλτράρουμε το γάλα και το ρίχνουμε στους κρόκους. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μεταφέρουμε το μίγμα στη φωτιά για να πάρει μια βράση, για 5-6 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Το μοιράζουμε στα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι με την κάπαρη και το λάδι της, ανακατεύοντας ώστε το λάδι από την κάπαρη να πάει σε όλα τα αμύγδαλα. Φρυγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μετά προσθέτουμε το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Ύστερα τα χοντροκόβουμε το μίγμα με τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο.

Μοιράζουμε τα αμύγδαλα πάνω στην κρέμα, συμπληρώνουμε με φύλλα λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Πασχαλινή Γιορτή Για Τα Παιδιά Της ΕΛΕΠΑΠ Με Πολλές Εκπλήξεις Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Μωβ μέδουσες: Ο χάρτης με τις «κόκκινες» περιοχές – Πού έχουν εμφανιστεί στην Αττική

xristiana

Προσοχή αν έχετε διαβήτη, ή θέμα με την πίεση: Τι λένε για την καφεΐνη ειδικοί της Mayo Clinic

xristiana