ΚεντρικήΜαγειρική

Γιουβέτσι με σουτζουκάκια, χυλοπιτάκι και ξερό ανθότυρο

8/9/2023

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια
  • 500 γρ. γρ. μοσχαρίσιο κιμά, ή ανάμεικτο με αρνίσιο κιμά
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • ½ κ.γ. κ.γ. κύμινο
  • 120 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 120 ml κόκκινο κρασί
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 30 ml ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Για τη σάλτσα
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο, ή 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Επιπλέον θα χρειαστούμε
  • 250 γρ. χυλοπιτάκι
  • 400 γρ. ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
  • 100 γρ. ξερό ανθότυρο, χοντροτριμμένο.
  • Διαδικασία
  • Τα σουτζουκάκια
  • Βρέχουμε το ψωμί με το κρασί, 10’ να μαλακώσει, το στίβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια.
  • Ζυμώνουμε καλά και ιδανικά αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε 30′ στο ψυγείο.
  • Κατόπιν πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε τα σουτζουκάκια στο φούρνο για 10’ στους 200ο C.
  • Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βράζοντας όλα τα υλικά της για 10’ σε χαμηλή φωτιά, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ζωμό, το χυλοπιτάκι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε στο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος τη σάλτσα με τα χυλοπιτάκι που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε για ακόμη 20-25’ στους 180ο C, ανακατεύοντας προσεκτικά 2-3 φορές.
  • Μόλις βγάλουμε το καυτό γιουβέτσι προσθέτουμε τον τριμμένο ξερό ανθότυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: https://sintagoulis.gr

Related posts

Ποια αιθέρια έλαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην εγκυμοσύνη και πώς

xristiana

Πρόγραμμα παιδικών εξοχών και κατασκηνώσεων: Εγγραφές έως 14 Ιουνίου – Περισσότερες οι θέσεις φέτος

xristiana

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα 2/1

xristiana