ΚεντρικήΟμορφιά

Πως να μακρύνω τα μαλλιά μου – Tips κατά της τριχόπτωσης!

12/10/2022

Αυτό το θέμα είναι τόσο επίκαιρο που θα ταυτιστείς!

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τα μαλλιά μας είναι ταλαιπωρημένα από το ήλιο, τη θάλασσα και την πισίνα οπότε έρχεται αυτή η περίοδος που νιώθεις ότι και μαλλιαρό σκύλο να είχες στο σπίτι λιγότερες τρίχες θα έβρισκες παντού.

Αυτή είναι η λεγόμενη εποχιακή τριχόπτωση και δεν είναι ανησυχητική. Άλλωστε η τρίχα ζει από 2 έως 7 χρόνια και έχει και κύκλο ζωής.

Οπότε είναι τελείως φυσιολογικό να χάνουμε τρίχες αφού αυτές ξαναγεννιούνται.

Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε πλούσια μακριά μαλλιά; Που όλες θέλουμε φυσικά!

Σου δίνω κάποια tips που εγώ τηρώ πιστά που θα σε βοηθήσουν…

*Αρχικά η επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν. Δεν αγοράζουμε ένα που απλά μας αρέσει πως μυρίζει αλλά βάση των αναγκών μας και του τύπου μαλλιών που έχουμε.

Για παράδειγμα ένα πολύ σγουρό μαλλί θέλει καλή ενυδάτωση και συστατικά που το βοηθούν να μη φριζάρει.

*Συνδυαστικά πάντα με το σαμπουάν μπορούμε να βάζουμε ενυδατικές μάσκες μαλλιών μια με δύο φορές την εβδομάδα αλλά και φυσικά έλαια όπως καστορέλαιο, δαφνέλαιο ή ελαιόλαδο.

Σε αυτή την περίπτωση μια πετσέτα θα σας βοηθήσει για να μη λαδώσετε τα πάντα καθώς λειτουργούν καλύτερα αν τα αφήσετε για κάποια ώρα -ιδανικά και όλο το βράδυ!

Το καθημερινό λούσιμο δεν είναι σύμμαχος σε αντίθεση με τον κομμωτή μας που πρέπει να τον επισκεπτόμαστε συχνά για να καθαρίζει απλά τις άκρες.

*Ο σωστός τρόπος λουσίματος είναι ένα ακόμα tip αφού βοηθά στην αναζωογόνηση και στην αιμάτωση του τριχωτού γι’ αυτό συνιστάται καλό μασάζ κάθε φορά που λουζόμαστε.

*Τα αξεσουάρ που σχετίζονται με τα μαλλιά, όπως βούρτσες, πιστολάκια, ισιωτικά κτλ πρέπει να είναι κατάλληλα και προσεκτικά διαλεγμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαλλιών μας.

Τα ειδικά προϊόντα για την προστασία από τη θερμότητα είναι απαραίτητα για να μη καταστραφεί η τρίχα.

Από την άλλη τα προϊόντα styling θα πρέπει να επιλέγονται με σύνεση.

*Μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και η επιλογή συγκεκριμένων τροφών λειτουργεί ενισχυτικά για υγιή μαλλιά. Ενδεικτικά κάποιες τροφές που βοηθάνε είναι το αβοκάντο, ο σολομός, το αυγό, το ελαιόλαδο αλλά και η γλυκοπατάτα.

*Υπάρχουν επίσης στην αγορά συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες, λιπαρά οξέα και μέταλλα που ενδυναμώνουν το τριχωτό και προσφέρουν λαμπερά μαλλιά.

Τέλος το beauty tip που θα σώσει αλήθεια είναι η επιλογή μεταξωτής μαξιλαροθήκης που βοηθά να μη φριζάρει το μαλλί.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Άγιος Χαραλάμπης

xristiana

Διλήμματα και αντιθέσεις στο μαστό

xristiana

Γιατί τα μωρά κλαίνε περισσότερο το απόγευμα

xristiana