ΚεντρικήΥγεία

Γιατί οι έγκυες πίνουν κόκκινο τσάι από φύλλα σμέουρων

10/9/2023

Για αιώνες, το κόκκινο τσάι από φύλλα σμέουρων φημιζόταν ως ευεργετικό για τα πάντα, από τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος έως τη μείωση των πόνων περιόδου.

Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης και στην εγκυμοσύνη. Εάν είστε έγκυος και διαβάζετε αυτό το άρθρο ίσως να αναρωτιέστε για το ποια είναι τα οφέλη του κόκκινου τσαγιού και φυσικά για το εάν υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε.

«Τα περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε για τα φύλλα του κόκκινου σμέουρου είναι μέσω των όλων όσων έχουν γραφτεί σε περιοδικά από μαίες, βοτανολόγους και φυσικούς θεραπευτές», λέει η Kristin Mallon, CNM, MS, RNC-OB, πιστοποιημένη νοσοκόμα – μαία.

Μάθετε παρακάτω για τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης κόκκινου τσαγιού από φύλλα σμέουρων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους κινδύνους που συνδέονται με την κατανάλωσή του.

Τι είναι το κόκκινο τσάι από φύλλα σμέουρων;

Πρόκειται για ένα τσάι, φτιαγμένο από αποξηραμένα φύλλα κόκκινων σμέουρων. Μοιάζει στη γεύση με το μαύρο τσάι και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να βοηθήσει τις γυναίκες στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την ανάρρωση μετά τον τοκετό.

Επιπλέον, τα φύλλα πιστεύεται ότι έχουν αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση ή την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, του πυρετού, των γαστρεντερικών προβλημάτων και των πόνων περιόδου.

Πώς επηρεάζει την εγκυμοσύνη;

Ενώ υπάρχουν περιορισμένες έρευνες σχετικά με το κόκκινο τσάι από φύλλα σμέουρων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των τοιχωμάτων της μήτρας και κατά τη διάρκεια του τοκετού, όπως αναφέρει η Kelsey Costa, MS, RDN, διαιτολόγος διατροφολόγος.

Το τσάι από φύλλα κόκκινου βατόμουρου μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση των ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προάγοντας την παραγωγή προγεστερόνης και μειώνοντας τα συμπτώματα της πρωινής ναυτίας, λέει ο Δρ, Maniar. Τα φύλλα επιπλέον έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου και του ασβεστίου, θρεπτικά συστατικά που μία γυναίκα έχει ανάγκη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Προκαλεί τοκετό το κόκκινο τσάι από φύλλα βατόμουρου;

Είναι πολύ συνηθισμένο να ακούς κάποια γυναίκα να αναφέρει πόσο γρήγορα ξεκίνησε ο τοκετός της αφού ήπιε τσάι από φύλλα κόκκινου βατόμουρου, αλλά αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να οφείλεται στο γεγονός ότι έπινε το τσάι αυτό κατά τη διάρκεια όλης της εγκυμοσύνης της.

Στην πραγματικότητα, η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου τσαγιού, σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να προκαλέσει κράμπες της μήτρας, ναυτία ή διάρροια, με αποτέλεσμα μια έγκυος να έχει έντονη δυσφορία, όχι όμως τοκετό. «Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο να προκληθεί τοκετός», προσθέτει η Mallon.

Τα οφέλη του κόκκινου τσαγιού από φύλλα σμέουρων στην υγεία

Εάν ο στόχος σας είναι να υποστηρίξετε τη συνολική υγεία της μήτρας σας, το τσάι με φύλλα από κόκκινα σμέουρα μπορεί να είναι απίστευτα ωφέλιμο, λέει η Dixon. «Μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους περιόδου και τα θρεπτικά του συστατικά μπορούν προοδευτικά να ενισχύσουν τη γονιμότητα της γυναίκας. Εκτός από αυτό, είναι επίσης εξαιρετικό για την υγεία του πεπτικού και του αναπνευστικού συστήματος».

Η κατανάλωση κόκκινου τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της ναυτίας, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και κατά τη διάρκεια του τοκετού να μειώσει την αιμορραγία, αναφέρει η Costa. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα προτού εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, προσθέτει.

Μπορείτε να καταναλώσετε κόκκινο τσάι από φύλλα σμέουρων;

Αν θέλετε να μάθετε αν μπορείτε να καταναλώσετε κόκκινο τσάι από φύλλα σμέουρων δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τον γιατρό που σας παρακολουθεί, καθώς εκείνος και μόνο εκείνος είναι σε θέσει να γνωρίζει αν είναι κατάλληλο για εσάς.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Προωθώντας τη Δικαιωματική Προσέγγιση της Αναπηρίας στην Εκπαιδευτική και Μαθητική Κοινότητα», Τρίπολη 8 Νοεμβρίου

xristiana

Σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκε τμήμα της Ουαλίας

xristiana

Διατροφή μωρού: Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται τον 1ο χρόνο

xristiana