27/8/2023
Υλικά
8 μερίδες άτομα
1L γάλα
200 γρ. μαύρη σοκολάτα 65-70%
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι
20 γρ. πικρό κακάο
Εκτέλεση
Καταρχάς ζεσταίνουμε το γάλα σχεδόν να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά ανακατεύουμε το αλεύρι και το κακάο.
Ύστερα ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά στο μίγμα, ανακατεύοντας συνέχει για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Στη συνέχεια, το ξαναβάζουμε στη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε την πουτίγκα σε μια φόρμα και απλώνουμε λίγο την επιφάνεια για να μην σχηματιστούν φυσαλίδες, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.
Πηγή: https://jenny.gr