ΚεντρικήΠεριβάλλον

Gruppo Ecoener: Δυναμική είσοδος του ισπανικού ομίλου στην ελληνική αγορά ΑΠΕ

28/8/2023

Δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο ισπανικός όμιλος Gruppo Ecoener. Πρόκειται για έναν μεσαίου μεγέθους όμιλο με έδρα τη Λα Κορούνια ο οποίος αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Ο θυγατρικός βραχίονας στη χώρα μας εξασφάλισε ήδη από τη ΡΑΑΕΥ δύο βεβαιώσεις παραγωγού για αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ισχύος 92 MW.

Ειδικότερα, μόλις πριν λίγες μέρες η Αρχή κατόπιν σχετικής αίτησης που υπεβλήθη στις 6 Ιουνίου 2023, χορήγησε στην Ecoener Hellas βεβαίωση παραγωγού για αιολικό πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 42 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 42 MW στη θέση Αλώνια – Βοϊδολίβαδο – Αλμύρες – Λιβάδια της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς, στην Κ. Μακεδονία. Με βάση τη βεβαίωση, διάρκειας 25 ετών (έως 25/8/2048) θα εγκατασταθούν 7 ανεμογεννήτριες διαμέτρου φτερωτής 175 μέτρων.

Ταυτόχρονα, η ΡΑΑΕΥ χορήγησε στην εταιρεία και βεβαίωση παραγωγού για φωτοβολταικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 50 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 50 MW στη θέση Προζύμι, της Δημοτικής Ενότητας Βερμίου, του Δήμου Εορδαίας Κοζάνης.

Ο ελληνικός βραχίονας, τα πρόσωπα και η ιστορία

Στην Ελλάδα η θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία Ecoener Hellas Μονοπρόσωπη Α.Ε. συστάθηκε μόλις πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 6 Μαρτίου 2023, με μετοχικό κεφάλαιο 225.000 ευρώ. Στους σκοπούς της εταιρείας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

-Η αδειοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αιολική, υδραυλική, ηλιακή, βιομάζα, σταθμών αποθήκευσης μπαταριών, υβριδικών σταθμών και άλλων.

-Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η κατασκευή, η διαχείριση, η συντήρηση, η λειτουργία, το κλείσιμο και η αποσυναρμολόγηση των αντίστοιχων εγκαταστάσεων παραγωγής, είτε ανήκουν στην εταιρεία είτε όχι, όπως ακόμα και η εκπόνηση πάσης φύσεως μελετών που σχετίζονται ή αφορούν τις παραπάνω εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

-Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των παραπάνω εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και η παροχή τεχνικής βοήθειας και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης σε σχέση με τις δραστηριότητες και τις εγκαταστάσεις που περιγράφονται στα προηγούμενα σημεία.

-Η εμπορία, αγορά, διάθεση, διανομή, εισαγωγή, εξαγωγή και πώληση μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού και κάθε είδους ανταλλακτικών μηχανημάτων και εξοπλισμού.

-Η προμήθεια, πώληση, αγορά, και εν γένει εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το νόμο, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής και εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από και προς την Ελληνική Επικράτεια.

-Η απόκτηση δικαιωμάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων της Ελλάδας με σκοπό την εξαγωγή και εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμβουλος-Διαχειριστής της ελληνικής θυγατρικής έχει οριστεί ο Luis Claudio Caamaño Martinez, ενώ δικαίωμα εκπροσώπησης της εταιρείας έχουν ακόμη η κα Χρυσούλα Γιαννοπούλου, Country Manager και η κα Σταυρούλα Γαργαλάκου, δικηγόρος (Corporate Advisor & Regulatory Affairs Expert).

Η Ecoener δημιουργήθηκε πριν από 35 χρόνια με επικεφαλής και εμπνευστή τον Luis de Valdivia. Σύμφωνα με το «βιογραφικό» της κατασκευάζει και λειτουργεί υδροηλεκτρικούς σταθμούς, αιολικά πάρκα και ηλιακούς φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Σήμερα διαχειρίζεται έργα 203 MW σε λειτουργία, εκ των οποίων 104 MW είναι αιολικά, 55 MW υδροηλεκτρικά και 44 MW φωτοβολταικά. Παράλληλα, έχει 293 MW υπό κατασκευή και 1.656 MW υπό ανάπτυξη.

Η Ecoener έχει κατασκευάσει, μεταξύ άλλων, το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στα Κανάρια Νησιά.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δ. Ωραιοκάστρου: Την Κυριακή οι αγώνες ορεινού Τριάθλου, Διάθλου,Ορεινού Τρεξίματος, Ποδηλασίας και Δεξιοτεχνίας Ποδηλασίας

xristiana

Κοτόπουλο με καρύδια και μουστάρδα

xristiana

Παρουσίαση Της Haute Couture Συλλογής Του Ταλαντούχου Σχεδιαστή Μόδας Βλάσσης Χολέβας Για Την Ενίσχυση Του Έργου Του Συλλόγου Φίλων Των Καρκινοπαθών Παιδιών ΣΤΟΡΓΗ

xristiana