ΚεντρικήΟμορφιά

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά για το φθινόπωρο και τον χειμώνα

23/9/2023

Επιστρέφοντας από ένα ανέμελο και πολύ hot καλοκαίρι, είναι αναμενόμενο να θέλουμε να αλλάξουμε την διάθεση μας και να μπούμε σε φθινοπωρινό mood, προσπαθώντας να προσαρμοστούμε πιο ομαλά στην καθημερινότητα μας. Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει μια αλλαγή στην εξωτερική μας εμφάνιση. Ένα νέο look θα μας έδινε την απαραίτητη δύναμη και αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των μηνών που έρχονται. Πάμε να δούμε τις τάσεις στα μαλλιά που θα κυριαρχήσουν το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Barbie alternative

Καθώς η νέα ταινία της Βarbie έσπασε ταμεία στον κινηματογράφο, ήταν αναμενόμενο να επηρεάσει πρώτα από όλα τον χώρο της μόδας και της ομορφιάς. Σας παρουσιάζουμε την νούμερο 1 τάση Βarbie alternative.

Pixie κουρέματα με boyish κοψίματα σε όλες τους τις εκδοχές, προσαρμοσμένα στο σχήμα του προσώπου, θα επικρατήσουν την σεζόν 23/24. Διάφορες αποχρώσεις του ροζ, άλλοτε πιο pastel και άλλοτε πιο έντονες, ανάλογα πάντα με το χρώμα της επιδερμίδας. Το ροζ σε όλες του τις εκδοχές θα είναι από τα πιο must χρώματα.

Mermaid

Οι τάσεις στη μόδα έχουν συνήθως κυκλική πορεία και πολλές φορές η μία ακυρώνει την άλλη. Την ίδια στιγμή που τα pixie κουρέματα είναι η νούμερο ένα τάση για την φετινή σεζόν, στην πρώτη θέση προτίμησης θα βρεθούν και τα πολύ, πολύ μακριά μαλλιά. XL μακριά μαλλιά με Transparent layers! Να είναι καλά τα εξτένσιονς κορίτσια! Αυτή είναι η επιλογή για ένα πληθωρικό και sexy look που δεν περνά ποτέ απαρατήρητο, δίνοντας σου άπειρες επιλογές για χτενίσματα. Και μιας που η barbie θα είναι πολύ μόδα φέτος, το ice blonde της Barbie σε όλο το μαλλί αλλά και οι ανοιχτόχρωμες ανταύγειες στο χρώμα του πάγου, σε συνδυασμό με shiny extensions, θα μονοπωλήσουν σίγουρα το ενδιαφέρον.

Butterfly cut

Αυτό το κούρεμα θα κάνει θραύση τη νέα σεζόν. Ο λόγος; Επειδή τα έντονα κοψίματα και οι messy κυματισμοί δημιουργούν έντονες γωνίες στο πρόσωπο, κάνοντάς το πιο θηλυκό και sexy! Η τάση αυτή πήρε το όνομά της από τα φτερωτά πλάσματα του καλοκαιριού. Ένα κούρεμα με κοψίματα στις άκρες, τύπου layers, που δίνουν την εικόνα των φτερών της πεταλούδας.

Το συγκεκριμένο κούρεμα επιτρέπει να μεγαλώσουν οι κοντές τούφες σε μακρύτερα στρώματα δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό στιλ. Αναδεικνύεται αν συνδυαστεί με χωρίστρα στη μέση και με ένα 3d hairstyle (όπως στη φωτογραφία), για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε κοντά μαλλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξτένσιονς.

Curtain bangs fringe

Πρόκειται για πλαϊνές αφέλειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο δεξιά και αριστερά. Διαφέρουν από τις παραδοσιακές αφέλειες στο ότι δεν καλύπτουν όλο το μέτωπο αλλά μόνο τα πλαϊνά μέρη του. Το dark natural nut ή αλλιώς το καστανό σε τόνους του φυσικού, μαζί με τις αποχρώσεις της μόκα και του cappuccino στα balayage (late hair), θα επικρατήσουν σε όλες τις τάσεις της μόδας.

Waterfall layers

Layers που “θυμίζουν” καταρράκτη! Εξ ου και το όνομά του. Έντονα φιλαρίσματα που πλαισιώνουν το πρόσωπο, δημιουργούν έντονες γωνίες και χαρίζουν όγκο, ζωντάνια και κίνηση. Πρόκειται για ένα look που λίγοι μπορούν να υποστηρίξουν και ακόμη πιο λίγοι μπορούν να πραγματοποιήσουν.

Bob care

Φέτος θα είναι όλα πολύ bob! Το Bob θα επικρατήσει σε όλες τις τάσεις. Ρούχα, μαλλιά και νύχια. Αν και θα παραμείνει κλασικό, θα το δούμε σε όλες του τις εκφάνσεις: ίσιο, σγουρό και επιμελώς ατημέλητο. Συνδυάστε το bob καρέ με κόκκινες ή χάλκινες αποχρώσεις.

Για ένα πιο εκκεντρικό στυλ, συνδυάστε το με κόκκινο παντελόνι ή επανωφόρι, καθώς το κόκκινο του κρασιού θα είναι το χρώμα που θα κυριαρχήσει φέτος και στα ρούχα. Απλά να θυμάστε ότι δεν λειτουργούν όλα τα κουρέματα σε όλα τα μαλλιά.

Bixie

Ανάμεσα στο bob και στο pixie έρχεται το Bixie! Είναι ένα ενδιάμεσο στυλ και δίνει απίστευτο τύπο που θα το χαρακτηρίζαμε ως kinky chic. Ταιριάζει και σε ίσια και σε σπαστά μαλλιά. Συνδυάστε το με ξανθά babylights στο χρώμα της άμμου για ένα look κλασάτο αλλά ταυτόχρονα και πολύ sexy. Άλλωστε το ξανθό θα είναι πάντα σέξυ, όπως και κάθε κούρεμα που αφήνει το λαιμό να φαίνεται. Αρκεί πάντα να ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου και τον σωματότυπο μας.

Κοντό ίσιο καρέ

Το κοντό ίσιο καρέ παραμένει στη μόδα και φέτος! Όταν βγήκε στη μόδα πριν από 3 χρόνια δεν είχε πολύ καλές κριτικές καθώς το χαρακτήριζαν σαν μαλλί playmobil. Παρά ταύτα όμως, οι καλοί κομμωτές κατάφεραν να το αναδείξουν, δίνοντας έναν άλλον αέρα στα μαλλιά. Πλέον είναι ό,τι πιο φρέσκο μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου!

Μακρύ καρέ

Το μακρύ καρέ διαχρονικό και κλασικό κούρεμα γίνεται φέτος ακόμη πιο sexy, συνδυαζόμενο με νέες τεχνικές που θα κάνουν πάταγο. Shadow roots και money piece ή αλλιώς face frame που είναι οι νέες παραλλαγές του balayage. Συνδυάζοντας το άλλοτε με bolt ανταύγειες και άλλοτε με babylights σίγουρα θα κάνει ακόμη και τον πιο αδιάφορο να τα παρατηρήσει.

Αυτές οι τεχνικές απαιτούν άρτια εκπαίδευση του κομμωτή και αρκετή ώρα στο κομμωτήριο. Το αποτέλεσμα όμως θα σας δικαιώσει. Εκτός από το κλασικό toning, που πρέπει να γίνεται μια φορά τον μήνα για να διατηρείτε την απόχρωση του ξανθού, θα κάνετε καιρό να ξανακάνετε τεχνική εργασία, καθώς το αποτέλεσμα διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες.

Tο φθινόπωρο και ο χειμώνας θέλουν τα μαλλιά επιμελώς ατημέλητα. Μπούκλες χαλαρές και messy κυματισμοί τύπου wavy look που προσδίδουν θηλυκότητα, καθώς χαϊδεύουν απαλά τα ζυγωματικά, δημιουργούν γωνίες και κρύβουν χρόνια! Παρακάτω βλέπουμε ακόμη μια εκδοχή του μακρύ καρέ σε wavy μαλλιά. Πρόκειται για μια special χρωματική τεχνική σε χαλκοκόκκινες αποχρώσεις, που συνδυάζονται με κίτρινο money piece.

Πλεξούδες

Την ίδια στιγμή οι κλασικές αλλά και οι περίτεχνες πλεξούδες συνεχίζουν να είναι στην μόδα μετά από το καλοκαίρι που έκαναν πάταγο. Προσθέστε λίγο λάμψη στα μαλλιά για να απογειώσετε το αποτέλεσμα.

Χαμηλό σινιόν

Για τις κυρίες που θέλουν ένα πιο κλασικό και καλοχτενισμένο στυλ, το χαμηλό σινιόν με χωρίστρα στη μέση θα διατηρήσει την διαχρονική και σικάτη του αξία.

Τις προτάσεις επιμελήθηκε η δημοσιογράφος, social media manager, fashion designer και ιδιοκτήτρια του chic Saloni, Φωτεινή Δαραμήλα

INFO
chic Saloni
Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημίου 12
2313097596

Instagram: https://www.instagram.com/chic_saloni12

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφιών: http://www.thestival.gr

Related posts

Γκόρντον Μπράουν: Πώς θα βρεθούν τα… τρισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

xristiana

24η γιορτή κερασιού Όσσας | 2023

xristiana

Το κατάλληλο κραγιόν για την κάθε μια, είναι σίγουρα διαφορετικό!

xristiana