News ΑΜΕΑΚεντρική

Τοποθετήθηκε θαλάσσια ράμπα για ΑμεΑ στις Ράχες

18/8/2023

Η πρώτη θαλάσσια ράμπα για άτομα ΑμεΑ τοποθετήθηκε σήμερα στην Φθιώτιδα και πιο συγκεκριμένα στις Ράχες.

Παρότι αποτελεί πάγιο αίτημα εδώ  και χρόνια η  λειτουργία ραμπών που δίνουν την δυνατότητα σε άτομα με αμαξίδιο να χαρούν το μπάνιο τους στην θάλασσα, όσες ράμπες λειτούργησαν στο παρελθόν στους παραθαλάσσιους δήμους της Φθιώτιδας είναι είτε κατεστραμμένες είτε παροπλισμένες σε αποθήκες.

Η τοποθέτηση της συγκεκριμένης ράμπας στις Ράχες είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής  προσπάθειας με πρωτεργάτες τον Δήμο Στυλίδας και τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Ηλία Καλτσά με απώτερο στόχο την τοποθέτηση ραμπών και  σε άλλες παραλίες του Δήμου.

«Ελπίζουμε να καταφέρουμε να υπάρχει μία θαλάσσια  ράμπα σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου Στυλίδας» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Χρήστος Αλεξίου σε ανάρτησή του στα social media στην οποία ευχαριστεί όσους συντέλεσαν στην τοποθέτηση μιας ολοκαίνουργιας ράμπας τελευταίας τεχνολογίας.

Η ανάρτηση του Χρήστου Αλεξίου

Ράχες , φάρος .

Είμαστε όλοι μας χαρούμενοι που μετά από πολλή προσπάθεια καταφέραμε να τοποθετήσουμε την πρώτη θαλάσσια ράμπα για ΑΜΕΑ στον Δήμο μας , δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους συνανθρώπους μας πλέον αυτόνομα να κάνουν την βουτιά τους και να δροσιστούν .

Για να φτάσουμε εδώ όμως , πάμε ένα μήνα περίπου πίσω όταν τηλεφωνήσαμε με τον Pstamos Gazas σε έναν εξαιρετικό ΑΝΘΡΩΠΟ και φίλο τον Elias Kaltsas γνωρίζοντας τις δράσεις του και την αγάπη του για τους ΑΜΕΑ . Η ανταπόκριση του ομολογώ μας άφησε άναυδους μιας και μετά από 3 ημέρες μας τηλεφώνησε και μας γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί μια ολοκαίνουργια θαλάσσια ράμπα Seatrac τελευταίας τεχνολογίας και ότι ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός ανέλαβε όλες τις διαδικαστικές και λειτουργικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για την απόκτησή της . Σήμερα λοιπόν 17/08/2023 τοποθετήθηκε και είναι έτοιμη προς χρήση και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά . Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στον κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΑΥΡΙΚΑΣ πρόεδρο του σωματείου των ΑΜΕΑ Φθιώτιδας που ήρθε σήμερα να δει από κοντά και να μας δώσει χρήσιμες λειτουργικές πληροφορίες.

– Ευχόμαστε καλή απόλαυση και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους με υγεία και ελπίζω οτι με την νέα θητεία θα καταφέρουμε να υπάρχει έστω από μία θαλάσσια ράμπα σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Στυλίδας ( Στυλίδα / Εχιναίων / Πελασγία ).

*Υγ οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν τα παιδάκια τους για την αναγκαιότητα και χρησιμότητα αυτού του οργάνου , για να την διατηρούμε λειτουργική και ασφαλή για τους συνανθρώπους μας που θα την χρησιμοποιούν .

Πηγή: https://www.ilamia.gr

Related posts

Ποια προϊόντα καθημερινής χρήσης περιέχουν χημικά που προκαλούν καρκίνο

xristiana

Ημερίδα Για Την «Παροχή Ποιοτικών Υπηρεσιών Υγείας Στο Φαρμακείο»

xristiana

ΚΕΘΕΑ Αριάδνη: Προβολή Ταινίας Για Μικρούς Και Μεγάλους Στο Πολύκεντρο Σούδας

xristiana