ΚεντρικήΟμορφιά

Τα εκπληκτικά οφέλη του καρπουζιού στο δέρμα σας

16/8/2023

Τα φρούτα είναι δώρα της φύσης! Τα αγαπάμε γιατί απλά είναι γλυκά, μας χορταίνουν, είναι γεμάτα με βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Στην περίπτωση του καρπουζιού, το λατρεύουμε γιατί όπως αποδεικνύεται είναι χρήσιμο από τη σάρκα, τα σπόρια μέχρι τον φλοιό του! Το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί…  

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Επειδή το καρπούζι αποτελείται από 92% νερό και 6% ζάχαρη, η κατανάλωσή του είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενυδατωνόμαστε, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα σας.

Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι η ενυδάτωση σημαίνει ότι το δέρμα μας διατηρεί την ελαστικότητά του και μπορεί να καταπολεμήσει την εμφάνιση των ρυτίδων, ενώ η έλλειψη ενυδάτωσης μπορεί να αφήσει το δέρμα σας στεγνό και ξηρό.

Ας φάμε και τα σποράκια!

Να όμως, που και οι σπόροι του καρπουζιού είναι ωφέλιμοι! Ναι, μπορείτε να  τους φάτε!  «Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν πρωτεΐνη όπως και άλλοι σπόροι», λέει ο διάσημος δερματολόγος Χάρολντ Λάνσερ από το Μπέβερλι Χιλς. «Έχουν επίσης λιπαρά οξέα, πλούσιο λινολεϊκό οξύ, ενυδατικό ελαϊκό οξύ και ποικιλία κεραμιδίων».

Το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του ηλιακού εγκαύματος

Αλλά όπως αποδεικνύεται επίσης, το καρπούζι (σάρκα και φλούδα) είναι ένα κορεατικό μυστικό ομορφιάς που μόλις βρήκε τον δρόμο του… και στα καθ’ ήμας!

«Οι βιταμίνες Α και C που βρίσκονται στο καρπούζι μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος μετά την έκθεση στον ήλιο, τον αέρα ή ακόμα και το στρες», λέει η δερματολόγος Anne Guanche με έδρα την Καλιφόρνια.

Επειδή το φρούτο έχει επίσης βιταμίνη Ε, το καρπούζι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι καφέ κηλίδες.

Και η φλούδα του είναι χρήσιμη

Μία παλιά συνταγή λέει ότι μπορούμε να τρίψουμε κρύο φλοιό καρπουζιού και να τον χρησιμοποιήσουμε ως δροσιστική μάσκα προσώπου.

Για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα, κόψτε σε φέτες το καρπούζι έτσι ώστε να σας μείνουν σφήνες πάχους 2 εκατοστών σε σχήμα τριγώνων. Αφαιρέστε τη σάρκα έτσι ώστε να μείνει μόνο ελάχιστη στον φλοιό.

Βάλτε τον φλοιό στο ψυγείο για τουλάχιστον δέκα λεπτά, πριν το κόψετε σε λεπτές φέτες (σαν τσιγαρόχαρτο) και εφαρμόστε σε ερεθισμένο δέρμα για όσο διάστημα αισθάνεστε τη δροσιστική τους ιδιότητα.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Η ψωρίαση μπορεί να προκαλέσει άγχος και το άγχος μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης

xristiana

28ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar | Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης

xristiana

Κάστρο Καλαμάτας: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το αναβατόριο ΑμεΑ

xristiana