ΚεντρικήΟμορφιά

Αυτή η viral τεχνική κάνει το μανικιούρ σας να διαρκεί 5 εβδομάδες!

16/8/2023

Μία τεχνική περιποίησης νυχιών έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα στα social media τον τελευταίο καιρό: Το ρωσικό μανικιούρ. Έχει αποκτήσει την αξιοσημείωτη φήμη του για την εξαιρετική του ακρίβεια και τα μακροχρόνια αποτελέσματα. Τι είναι; Σε ποιες ακριβώς είναι καλύτερο αυτό το είδος θεραπείας και τι να προσέξετε;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ο τρόπος που φροντίζεις τα νύχια σου λέει πολλά για τον τρόπο που φροντίζεις το υπόλοιπο σώμα. Τα νύχια, τα μασημένα πετσάκια και τα ξεφτισμένα μανικιούρ δεν είναι το καλύτερο!

Και, ενώ το βερνίκι gel και τα ακρυλικά είναι καλές επιλογές, τα γενικά θέματα πίσω από το ρωσικό μανικιούρ, που περιστρέφονται γύρω από την αφαίρεση της επιδερμίδας και τη γλυπτική νυχιών, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον,  λόγω του τρόπου με τον οποίο η τεχνική επικεντρώνεται τόσο πολύ στη συνολική περιποίηση των νυχιών.

Αλλά, αξίζουν όλη αυτή τη δημοσιότητα; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι ακριβώς είναι το ρωσικό μανικιούρ, καθώς και εάν η τεχνική μανικιούρ είναι κατάλληλη για εσάς. (Νομίζουμε ότι μπορεί να είναι!).

Τι είναι ένα ρωσικό μανικιούρ;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα ρωσικά μανικιούρ προέρχονται από τη Ρωσία. Αυτή η συγκεκριμένη τεχνική, η οποία ονομάζεται επίσης «dry» ή «e-file» μανικιούρ, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1990 από Ρώσους τεχνικούς νυχιών που ήθελαν μανικιούρ που να αντέχουν τις θερμοκρασίες της περιοχής τους (δηλαδή το σκληρό κρύο). Έψαχναν επίσης να δημιουργήσουν ένα mani που θα μπορούσε να προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα.

Μετά από πολλούς πειραματισμούς, αυτοί οι τεχνικοί συνειδητοποίησαν ότι η εστίαση στην ακριβή αφαίρεση της επιδερμίδας και τη διαμόρφωση των νυχιών ήταν η καλύτερη μέθοδος για να πετύχουν αυτό που ήθελαν.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μανικιούρ που απλώς κόβουν και διαμορφώνουν τα νύχια, αυτή η τεχνική δεν περιλαμβάνει νερό και εστιάζει στη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει τα ρωσικά μανικιούρ είναι ότι έχουν ως στόχο την επίτευξη άψογα περιποιημένων επιδερμίδων.

Κατά τη διάρκεια της περιποίησης, θα χρησιμοποιηθεί μια ηλεκτρική λίμα που αφαιρεί απαλά και με ακρίβεια την υπερβολική συσσώρευση επιδερμίδας, η οποία τελικά αποκαλύπτει καθαρά και επιμήκη νύχια. (Τα πιο μακριά φυσικά νύχια είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση).

Όμως, λόγω της μεγάλης προσοχής στη λεπτομέρεια, ένα ραντεβού για ρωσικό μανικιούρ θα είναι λίγο μεγαλύτερο και ακριβότερο από ένα κανονικό χρώμα, τζελ ή ακρυλικό μανικιούρ.

Εκτός από τα μακρύτερα, πιο καθαρά νύχια, ένα άλλο πράγμα που προσφέρει αυτή η μέθοδος είναι ότι βοηθά το μανικιούρ να διαρκέσει έως και πέντε (!) εβδομάδες.

Είναι ασφαλή τα ρωσικά μανικιούρ;

Όπως με κάθε θεραπεία ομορφιάς, τα ρωσικά μανικιούρ είναι ασφαλή όταν γίνονται από εκπαιδευμένους και έμπειρους τεχνικούς νυχιών που γνωρίζουν και ενδιαφέρονται για το τι κάνουν.

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος για έναν κύριο λόγο: Την επιθετική αφαίρεση της γύρω επιδερμίδας. (Αν και αυτό ακούγεται επώδυνο, συνήθως δεν είναι.) Εάν τα πετσάκια αφαιρεθούν ακατάλληλα ή αφαιρεθεί πάρα πολλή επιδερμίδα, μπορεί να βλάψει το υπόστωμα του νυχιού και να δημιουργήσει κίνδυνο μόλυνσης.

Για να το αποφύγετε, φροντίστε να επιλέξετε ένα εξειδικευμένο σημείο (Απλώς αναζητήστε κάποιον που έχει ειδική εκπαίδευση για ρωσικό μανικιούρ και πηγαίνετε σε ένα ινστιτούτο νυχιών που εμπιστεύεστε).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας ένα ρωσικό μανικιούρ ή πεντικιούρ στο σπίτι, εάν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε. Επιπλέον, η εμπειρία είναι πολύ πιο χαλαρωτική όταν κάποιος άλλος το κάνει για εσάς.

Τι να περιμένετε όταν κάνετε ένα ρωσικό μανικιούρ

Επειδή τα ρωσικά μανικιούρ προχωρούν ένα βήμα παραπέρα από τα τυπικά μανικιούρ και αφαιρούν εντελώς την επιδερμίδα από την πλάκα των νυχιών αντί να την σπρώχνουν απλά προς τα πίσω, η συνολική διαδικασία είναι λίγο διαφορετική από ό,τι μπορεί να έχετε συνηθίσει.

Η διαδικασία συνήθως περιλαμβάνει τέσσερα βασικά βήματα:

Βήμα 1: Διαμόρφωση νυχιών

Ακριβώς όπως ένα κανονικό mani, η μανικιοουρίστα θα διαμορφώσει τα νύχια σας χρησιμοποιώντας μια λίμα για να πετύχετε το επιθυμητό μήκος και σχήμα.

Βήμα 2: Μαλάκωμα επιδερμίδας

Ένα μαλακτικό ή αφαίρεση της επιδερμίδας θα εφαρμοστεί στα πετσάκια σας για να διευκολύνει τον χειρισμό και την αφαίρεσή τους.

Βήμα 3: Αφαίρεση επιδερμίδας

Τα πετσάκια σας θα ωθηθούν απαλά προς τα πίσω και θα αφαιρεθούν προσεκτικά από την πλάκα των νυχιών χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εξειδικευμένων εργαλείων. Αυτά τα εργαλεία μπορεί να περιλαμβάνουν τσιμπίδες επιδερμίδας, ωθητές επιδερμίδας και ηλεκτρικές λίμες. Αυτό είναι το πιο μακρύ βήμα.

Βήμα 4: Βάψιμο νυχιών

Μόλις ολοκληρωθούν τα βήματα ένα έως τρία, τα νύχια σας θα είναι έτοιμα για βερνίκι, τζελ, σχέδια ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να επιλέξετε. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε πούδρα, ακρυλικό ή βερνίκι νυχιών, αν αυτό σας αρέσει.

Βήμα 5: Περιποίηση χεριών και νυχιών

Ίσως το πιο χαλαρωτικό μέρος αυτής της διαδικασίας είναι το τελευταίο βήμα. Ανάλογα με το κομμωτήριο που πηγαίνετε, μπορείτε συνήθως να περιμένετε να εφαρμόσετε ενυδατικές κρέμες, λάδια ή κρέμες στα χέρια και τα νύχια σας.

Δεδομένου ότι το ρωσικό μανικιούρ δεν περιλαμβάνει μούσκεμα στο νερό, αυτό θα επαναφέρει την ενυδάτωση στα χέρια σας. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μανικιούρ σας, προτείνουμε να διατηρείτε τα χέρια σας ενυδατωμένα όταν τα νιώθετε ξηρά, καθώς με αυτό τον τρόπο μαλακώνουν με τον καιρό και τα πετσάκια.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Η μείωση των θερμίδων κατά 25% μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό που γερνάμε

xristiana

Την Τετάρτη η τελετή έναρξης του 11ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

xristiana

Τα 5 ζώδια που τιμούν την αγάπη: Αγαπούν άνευ όρων και για πάντα

xristiana